Οι οικονομικοί και συναφείς δείκτες, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν από τις κατευθύνσεις της παγκόσμιας οικονομίας την τρέχουσα περίοδο της, επίσης παγκόσμιας, υγειονομικής κρίσης. Γι’ αυτό χειροτέρεψαν εξαρχής, γι’ αυτό ορισμένοι εμφανίζουν αυξομειώσεις, γι’ αυτό και έρχεται η ανάκαμψη μετά από μια μεγάλη ύφεση. Το μεγάλο ζητούμενο εδώ είναι πότε θα έχουμε ανάπτυξη και με ποιους όρους για τον κόσμο της εργασίας και τα μικρομεσαία στρώματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν επιλεχθεί ως «Ιφιγένειες» της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν δουλεύει για όλους αυτούς. Δουλεύει μόνο για τους επιζήσαντες από την εφαρμογή μιας σκληρής, νεοφιλοελεύθερης πολιτικής. Δουλεύει για τους μεγάλους και ισχυρούς. Γι’ αυτό και η άνοδος του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο κατά 13,4% δεν αποτελεί μια εγγύηση καλύτερης ζωής για τους περισσότερους, αλλά έναν ενδιάμεσο στατιστικό σταθμό. Μένει να δούμε στο μέλλον, τι ακριβώς θα σημαίνει.

Η ακρίβεια, όμως, αγγίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα ένα τμήμα της με τον χειρότερο τρόπο, καθώς δεν γνωρίζει εάν τον επόμενο μήνα θα έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Κι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα στατιστικά κόλπα της ανάκαμψης.


#independent news greece
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr