Την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τον “νούμερο 2” του Μιχαλολιάκου, τον Χρήστο Παππά, ο έτερος καταδικασμένος χρυσαυγίτης που ακόμη δεν έχει μπει στο κελί του, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, αρνήθηκε να καταδικάσει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στα Βαρώσια, στην Κύπρο. Μια Κύπρο που εν πολλοίς “πούλησε” η Χούντρα των Συνταγματαρχών που τόσο πολύ αγάπησαν και αγαπούν οι χρυσαυγίτες και τη χρησιμοποιούσαν πολλάκις ως σημείο αναφοράς στις δημόσιες ομιλίες τους.

Στο σκεπτικό του Λαγού, η απόφασή του τεκμηριώνεται βάσει της “υποκριτικής χρηματοδότησης της Γερμανίας προς την Τουρκία”, αναφέροντας πως “η Τουρκία δεν μπορεί να σταματήσει με τη συλλογή κάποιων υπογραφών”, ενώ ζητά απόσυρση των στρατευμάτων από το νησί, ένα αίτημα δηλαδή που… περιλαμβάνεται στο ψήφισμα του ΕΚ!

Στο επίμαχο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που εγκρίθηκε την Πέμπτη με ψήφους 631 υπέρ, τρεις κατά και 59 αποχές, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν εμφατικά τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στο προάστιο των Βαρωσίων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και προειδοποίησαν με ιστορική πλειοψηφία, πως οι ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή υπονομεύουν τις προοπτικές για μια συνολική επίλυση του Κυπριακού, με τις κυρώσεις πλέον να είναι ορατές προς την κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι 3 ψήφοι κατά του ψηφίσματος, προήλθαν -χωρίς ουδεμία έκπληξη- από τους ακροδεξιούς στο Ευρωκοινοβούλιο οι οποίοι αυτοαποκαλούνται “αντιευρωπαϊστές” και προσπάθησαν να “διαφοροποιηθούν” με αυτό τον τρόπο, λαϊκίζοντας τη δήθεν αντισυστημική τους πορεία εντός των Βρυξελλών. Φυσικά δεν έπραξαν αναλόγως στα ψηφίσματα κατά των αμβλώσεων στην Πολωνία και κατά των μεθοδεύσεων του Όρμπαν κατά της ελευθερίας του λόγου στη χώρα του.

Συγκεκριμένα καταψήφισαν, ο Τσέχος Ιβάν Νταβίντ,  ο Ολλανδός Μαρσέλ ντε Γκράαφ από την ακροδεξιά πολιτική ομάδα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” και ο καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, για τον οποίο εκκρεμεί η άρση της ασυλίας του στο ΕΚ.

Πηγή: news247.gr