Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

Posted on May 25, 2020, 8:22 pm
20 secs

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη μιλούν στο independentnews.gr οι: Πάνος Λάμπρου, Γιάννης Γκιόλας, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτρος Δαμιανός, Θανάσης Καμπαγιάννης, Μάκης Μπαλαούρας, Βασιλική Κατριβάνου. Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες


Κοινωνικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη στο μετρό της Κατεχάκη και πορεία  προς το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

Στη συγκέντρωση κάλεσαν και ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά»

 

 

Ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός, μίλησε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη για τη συνομιλία μαζί του:

 

 

Ο Πάνος Λάμπρου μιλάει στο independentnews.gr

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη, έκανε λόγο για εκδικητικότητα πρωτοφανή και εγκληματική. «Δυστυχώς η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι ΓΓ Εγκληματικής Πολιτικής» είπε.

 

 

Ο Πέτρος Δαμιανός μιλάει στο independentnews.gr
Ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός, από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη, ο οποίος υπήρξε μαθητής του στο σχολείο των φυλακών νέων του Αυλώνα, πριν από πολλά χρόνια, μιιλάει για τη συνάντησή του με τον Β. Δημάκη και τη μεταξύ τους συνομιλία.

 

 

Ο Γιώργος Ψυχογιός μιλάει στο independentnews.gr

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη δηλώνει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του.

 

 

Ο Γιάννης Γκιόλας μιλάει στο independentnews.gr

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, από τη συγκέντρωση αλληλεγγύησς στον Βασίλη Δημάκη μιλάει για εκδικητική στάση της γ.γ. ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

 

 

Η Αννέτα Καββαδία μιλάει στο independentnews.gr

Η Αννέτα Καββαδία, από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη, τονίζει ότι ο αγώνας του μας αφορά όλους και ότι το κράτος δεν μπορεί να εκδικείται. Αναφερόμενη στη γ.γ. ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, λέει χαρακτηριστικά ότι «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».

 

 

Ο δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλάει στο independentnews.gr

Ο δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, προκειμένου, όπως λέει να στηρίξει το δίκαιο αγώνα του και το δικαίωμά του στην εκπαίδευση και κάλεσε το υπουργείο να σταματήσει να φέρεται εκδικητικά απέναντι στον Βασίλη Δημάκη.

 

Ο Μάκης Μπαλαούρας μιλάει στο independentnews.gr

Για έντονα ακροδεξιό χρωματισμό της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

 

Η Βασιλική Κατριβάνου μιλάει στο independentnews.gr

Η συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Βασιλική Κατριβάνου, χαρακτηρίζει τη στάση της Πολιτείας απέναντι στον Βασίλη Δημάκη, σε έναν άνθρωπο που θέλει να σπουδάσει, «βασανισμό, εκδικητικότητα και παραλογισμό».

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

 

 

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

 

 

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

 

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

 

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

 

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

 

Ο Γολγοθάς του Βασίλη Δημάκη

 

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μετήχθη εκδικητικά και παράνομα (με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου) στις 17/4/2020 από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω COVID-19. Ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας (με υπεύθυνη δήλωση από 21/4) και δίψας (από 27/4) ζητώντας την επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του προσπάθεια με αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως είχε κερδίσει με τον αγώνα του το 2018. Μετά από τις αντιδράσεις των καθηγητών και των συμφοιτητών του, αλλά και με τη στήριξη ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και δεκάδων φορέων, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα της επαναμεταγωγής του στις 30/4/2020, οπότε και ο Βασίλης έληξε την απεργία πείνας και δίψας.

Βίντεο (Δηλώσεις) και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη

Χαρακτηριστικό το σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην ΑΥΓΗ

Όταν μετά από νέες πιέσεις και με καθυστέρηση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του στις 8/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την επομένη πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού: αντί όμως να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε από τους συγκρατούμενούς του και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης στις 10/5/2020 ότι ο Βασίλης θα συνεχίσει την εκπαίδευσή του και η μεταγωγή του στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού οφείλεται στην 14ημερη καραντίνα λόγω κορονοϊού, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. Ο Βασίλης παραμένει κλεισμένος στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μετά την λήξη της 14ήμερης καραντίνας, χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του.

Με όλες αυτές τις εκδικητικές ενέργειες, το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη και ναρκοθετεί το αυτονόητο δικαίωμά του στη μόρφωση.

Ο Βασίλης Δημάκης με δήλωσή του στις 23/5 ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε τροφή, νερό και επικοινωνία.

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε με τον Βασίλη Δημάκη

Η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη Δημάκη χωρίς καμία επιφύλαξη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ίδια τη ζωή. Υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο και ας το αρνούνται πεισματικά κάποιοι: ανάλγητα, βάναυσα, απάνθρωπα.

Είμαστε με τον Βασίλη Δημάκη, γιατί με τις πράξεις του, με τον αγώνα που δίνει, ανοίγει δρόμους, δείχνει ένα διαφορετικό ορίζοντα, ένα αντιπαράδειγμα στο σκοταδισμό του εκδικητικού και αδιέξοδου «σωφρονιστικού συστήματος».

Όσοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν αναλαμβάνουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, αλλά κυρίως τεράστιες ευθύνες έναντι της ανθρώπινης ζωής, που κινδυνεύει άμεσα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας(;) του Πολίτη έχουν τη βασική ευθύνη. Είναι υπόλογοι…

Αλλά γύρω από την «υπόθεση Δημάκη», γύρω εντέλει από το «δικαίωμα», υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στην κανονικότητα μιας ανάλγητης εξουσίας.

Αύριο Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. κοινωνικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μετρό της Κατεχάκη και πορεία στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Να είμαστε εκεί, με μόνο μας όπλο την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ σχετικά: 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας του Δημάκη είναι αγώνας ενός ολόκληρου κόσμου που δεν διατίθεται να υποκύψει στη βαρβαρότητα

 

Αλ. Χαρίτσης: Η υπόθεση Δημάκη θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της

 

Δημήτρης Χριστόπουλος: Ο δήμιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας

 

Ολυμπιονίκης Αλ.Νικολαϊδης: Στον Δημάκη απαγορεύσεις, σε άλλους 75άρες τηλεοράσεις

 

Θ. Καμπαγιάννης: Το διακύβευμα της υπόθεσης Δημάκη είναι η ίδια η Δημοκρατία

«Μια πολιτεία που διδάσκει τους πολίτες ότι ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί μαζί τους είναι να βλάψουν τον εαυτό τους, δεν μπορεί να αποκαλείται δημοκρατική».

Αυτό τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και την εκπομπή «Η πρηνής θέση του σκοπευτή» με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, ο οποίος έχει από χθες προχωρήσει στην τρίτη απεργία πείνας και δίψας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, μετά την άρνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να τηρήσει τη δέσμευσή του να του παράσχει απρόσκοπτη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις σπουδές του.

Ο Θ. Καμπαγιάννης τόνισε ότι ο Βασίλης Δημάκης αντιμετωπίζεται με «χωροφυλακίστικες νοοτροπίες της δεκαετίας του 1950», ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του από τη στιγμή που ξεκίνησε την απεργία, καθώς ο κρατούμενος έχει παραιτηθεί από κάθε επαφή μαζί του, όπως και με τον δάσκαλό του. Αναφέρθηκε σε «πόρωση» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εδώ και δύο εβδομάδες παριστάνει ότι δε βρίσκει «ένα στικάκι και ένα λάπτοπ». Ζήτησε τέλος, να βγει μπροστά η ίδια η κοινωνία για να συμπαρασταθεί στον συμπολίτη σας.

...