Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως και στις οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου είναι το να έχουν τα παιδιά δικά τους παγουρίνια.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αποκάλυψε, μάλιστα, τα παγούρια που θα δοθούν στους μαθητές, καθώς «ανέβασε» σχετικά φωτογραφίες στα social media. Υπενθυμίζεται ότι τα παγούρια θα μοιραστούν δωρεάν στους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά ως ένα άλλο μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό.

Τα παγούρια είναι σε διάφορα χρώματα και γράφουν πάνω: «Προσέχουμε την υγεία όλων μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον. #Μαθαίνουμε Ασφαλείς».

«Πάνω από 600.000 παγούρια, δωρεά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, είναι ήδη καθ’ οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού (δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων) της χώρας. Μέτρο που και προστατεύει την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους συνείδηση», έγραψε στην ανάρτηση που έκανε στο twitter η υπουργός Παιδείας μαζί με τις φωτογραφίες.

Βέβαια μέσα στο επικοινωνιακό παιχνίδι για το άνοιγμα των σχολείων δεν γίνεται καμία αναφορά για αποστάσεις μέσα στην αίθουσα, λιγότερους μαθητές ανά τάξη και προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων έτσι ώστε να προφυλαχθούν τα παιδιά, όπως προτείνουν και οι επιστήμονες.

Λογική τι είναι μπρος στα κάλλη του παγουρίνου, ο πόνος και η ανησυχία των γονιών και των επιστημόνων.

, Υπέρκομψα τα παγουρίνια, κ. Κεραμέως, INDEPENDENTNEWS