Τρόφιμα σε Ρομά από την “Αλληλεηγύη για Όλους” και το Στέκι Πάτρας “Εκεί στο Νότο”

Posted on 09 Ιουνίου, 2020, 7:46 μμ
0 secs

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης για Όλους» και του Στεκιού Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Πάτρας «εκεί στο Νότο» πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κάτω Αχαγιά και παρέδωσαν ποσότητα τροφίμων στους εκπροσώπους του Συλλόγου Νέων και Γυναικών Ρομά «ο ‘Αγιος Γεώργιος».

Μαζί ήταν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου και ο τέως βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.

Κατά την παράδοση των τροφίμων υπήρξε ενημέρωση από τον Γιώργο Παντζελή πρόεδρο του Συλλόγου και αντιπρόεδρο της Παννελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Ελλάν Πασσέ, σχετικά με τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και την εγκατάλειψη τους την περίοδο της επιδημίας από την κυβέρνηση. Διαπιστώσαμε και οι ίδιοι την εικόνα πολλαπλασιασμού των ευάλωτων και την έλλειψη οποιασδήποτε ιατρικής και κοινωνικής παρέμβασης.

Παραδώσαμε στους εκπροσώπους του Συλλόγου 6 τόνους τροφίμων, κυρίως πατάτας, για να μοιρασθούν στους καταγεγραμμένους ευάλωτους της περιοχής.

Επίσης ποσότητα τροφίμων παραδόθηκε στους εκπροσώπους του Στεκιού Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Πάτρας «εκεί στο νότο», Ανδρέα Ριζούλη και Μιχάλη Μαλλιαρουδάκη, τα οποία παραδόθηκαν στα ιδρύματα της Πάτρας «Κιβωτός Ζωής», «Αγία Σκέπη» και «Κωνσταντοπουλείο Ίδρυμα».

Τέλος οι δύο σύλλογοι ευχαρίστησαν την Σια Αναγνωστοπούλου και τον Κώστα Μάρκου για την οικονομική τους συνδρομή.

...