Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση της Στέγης για τον δολοφονημένο Ζακ Κωστόπουλο

Posted on 22 Οκτωβρίου, 2020, 11:22 πμ
10 secs

Τα επίπεδα της αποκρουστικής φασίζουσας λογικής στην κοινωνία μας, μαρτυρά η κίνηση του Facebook να κατεβάσει την ανάρτηση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για τον ακτιβιστιή Ζακ Κωστόπουλο, έπειτα από μαζικές αναφορές.

Η ανάρτηση της Στέγης ήταν μία φωτογραφία για το φωτισμό της πρόσοψης του κτιρίου με τη μορφή του 33χρονου Ζακ που δολοφονήθηκε σε κοινή θέα δύο χρόνια πριν.

Η Στέγη ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook τα εξής:

«Επειδή πολλοί διαφωνούν, το Facebook κατέβασε την αρχική δημοσίευση. Παρά τα reports, η Στέγη παραμένει φωτισμένη. Όπως πρέπει. #Justice4ZakZackie».

Αναντίρρητα, οι μαζικές αναφορές για αυτήν την ανάρτηση που δεν περιλάμβανε σε καμία περίπτωση προσβλητικό περιεχόμενο,  αποδεικνύει πόσο συντηρητικά και αυταρχικά αντανακλαστικά έχει τελικά η κοινωνία μας.

Αντανακλαστικά που ενεργοποιήθηκαν και τότε στο φονικό λιντσάρισμα του Ζακ, και που συνεχίζουν να υπάρχουν. Που τόσο υποκριτικά ενεργοποιούνται σε τέτοιες μόνο περιστάσεις και όχι όταν κυκλοφορούν ροζ βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση όσων συμμετέχουν σε αυτά.

 

 

Πηγή Rosa.gr

...