Κάποιοι είναι με αυτή την κυβέρνηση ό, τι και να γίνει. Κατ’ επέκταση είναι με την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Και δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν για τον «φασισμό της μειοψηφίας», τσιμπολογώντας μεμονωμένα περιστατικά βίας που δεν εκφράζουν τον φοιτητικό κόσμο, τους νέους μας που, κατά συνθήκη, τις τρώνε και δεν τις ρίχνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις εκδηλώνεται αυτό που θα μπορούσαμε, κατ’ αντιστοιχία, να ονομάσουμε «φασισμό της πλειοψηφίας».

Αλλά τότε, τα συστημικά μέσα και κανάλια και τα «πρώτα πιστόλια» τους, τα δημοσιογραφικά, δεν αναστατώνονται με τη βία της εξουσίας, δεν οργίζονται, δεν σχολιάζουν με αγανάκτηση τα ποτάμια του άδικου αίματος.

Το θέμα το «ξαναζεσταίνουν» τώρα απ’ ότι φαίνεται, μα μέχρι τότε, προέχουν άλλα. Αυτή την Παρασκευή προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Απέναντι στους τυπικούς λόγους βάσει των οποίων κηρύχθηκε παράνομη η απεργία τους, οι σύλλογοί τους μπαίνουν σε διαδικασία λήψης νέων αποφάσεων.

Αλλά, καλό είναι η κυβέρνηση και όλοι οι καλοί και πολλοί φίλοι της στα ΜΜΕ, να έχουν υπόψη τους το εξής: κανένας αγώνας δεν κρίθηκε από τυπικούς όρους και διώξεις. Όταν ο κόσμος το ήθελε, κανείς δεν του στεκόταν  εμπόδιο.

, Τι τραβάει κι αυτή η πλειοψηφία… INDE (14/10), INDEPENDENTNEWS