Τι κάνει ότι δεν ξέρει ο Άδ. Γεωργιάδης για την υπόθεση του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο

Posted on 22 Ιουνίου, 2020, 10:12 πμ
0 secs

Κρίσιμες εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της αγοραπωλησίας των 14.500 στρεμμάτων στην περιοχή του όρμου του «Ναυαγίου», καθώς το ποινικό μέρος της υπόθεσης ξαναστέλνεται στην ανακρίτρια Διαφθοράς με νέες βαρύτατες κατηγορίες για τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, στις 11 Ιουνίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε το βούλευμα 1679/2020, το οποίο αποτελεί τομή για την πορεία της υπόθεσης. Το βούλευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

● «Στο σύνολό της η επίδικη και πωληθείσα έκταση δεν ανήκει στον κατηγορούμενο Γεώργιο Χάρο, αφού δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής με κάποιο νόμιμο (πρωτότυπο ή παράγωγο) τρόπο».

● «Το Κτήμα Μονής Αναφωνητρίας ανήκει στην Ι.Μ. Αναφωνήτριας Ζακύνθου, δεδομένου ότι η Μονή αυτή είναι ερημωθείσα, και όχι διαλυθείσα».

● «Εδαφικό τμήμα εκτάσεως 3.056 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει τα ερείπια του παλαιού ναού του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών».

● «Το Διάταγμα του 1783 αναφέρεται ως ο απώτατος τίτλος κτήσεως κυριότητας του πωλητή, ενώ αυτό δεν απένειμε κυριότητα, αλλά συνιστούσε μόνο απονομή πατρωνικού δικαιώματος, που είναι διάφορο της κυριότητας, συνεπώς ο κόντε Στέλιος Φλαμπουριάρης δεν είχε καταστεί κύριος της επιδίκου εκτάσεως, και συνακόλουθα ούτε οι κληρονόμοι αυτού, ούτε ο Γεώργιος Χάρος απέκτησαν κυριότητα επί του κτήματος Αναφωνήτριας λόγω κληρονομικής διαδοχής».

Η υπόθεση της αμφιλεγόμενης αγοραπωλησίας από τον Μάιο του 2014, έχει αποτελέσει επίσης αντικείμενο μακράς πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη γιατί έσπευσε να προκαταλάβει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Είναι γνωστή η απάντηση στη βουλή του υπουργού Ανάπτυξης, ότι «όλα έχουν κριθεί νόμιμα στην υπόθεση», σε πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας και Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη εκ μέρους τριάντα βουλευτών του κόμματος.

Τώρα μάλλον θα πρέπει να μελετήσει με προσοχή το βούλευμα και να αποδεχθεί ότι δεν θα υπάρξει «άμεσο ξεπάγωμα της περίφημης επένδυσης που εκκρεμεί».

Επιπλέον, η νέα εξέλιξη της υπόθεσης δημιουργεί ένα ευνοϊκότερο πεδίο και στην δημοτική αρχή του κ Αρετάκη, με βάση τις δηλώσεις του αλλά και τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να προχωρήσει αποφασιστικά στις απαραίτητες ενέργειες ( νομικές και διοικητικές ) για την κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας των 8.500 στρεμμάτων, που συμπεριλαμβάνεται στην φερόμενη σαν «πωληθείσα» έκταση.

...