Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η κ. Νίκη Κεραμέως, κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για λογικές «βολέματος» επειδή προκρίνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των μαθητών και των μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν μας εκπλήσσει, διότι δεν περιμένουμε από την Νίκη Κεραμέως να αντιληφθεί ότι η εκπαίδευση είναι αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι και όλες δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση χωρίς να υποβάλλονται σε ένα βάρβαρο, άδικο και εξετασιοκεντρικό σύστημα, που οξύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες και οδηγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην σχολική αποτυχία και διαρροή.

Η κριτική της Νίκης Κεραμέως δεν στοχοποιεί τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στοχοποιεί μια ολόκληρη γενιά που επιθυμεί να σπουδάσει και να ζήσει χωρίς εμπόδια και περιορισμούς.

Κ. Κεραμέως, αυτές οι αντιλήψεις δεν είναι «βόλεμα». Η υπέρβαση των διαχωρισμών και των ανισοτήτων δεν είναι «βόλεμα». Είναι η απαρχή για να ξηλώσουμε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα και τις ανάγκες σας.