Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στο απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ και τους φραγμούς στη μόρφωση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κρατά τα Πανεπιστήμια ακόμα κλειστά για τους φοιτητές και αφήνει τα σχολεία αθωράκιστα στην πανδημία.

Το μεγάλο τους πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε αφού όλα τα μπλοκ πορεύτηκαν μετά το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, όπου και ανανέωσαν τα αγωνιστικά τους ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα.
, Μαζική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, INDEPENDENTNEWS
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τηρώντας όλες τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες, παρευρέθηκε στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων για να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που διαδήλωσαν ενάντια στο ακραία αυταρχικό Ν/Σ της Νίκης Κεραμέως και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Η νέα γενιά απέδειξε ότι θα βρίσκεται στο δρόμο και θα ανατρέψει τις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές που εν μέσω πανδημίας θέλει να εμπεδώσει η ακραία δεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με τις πάγιες ανάγκες των φοιτητών/ριών, που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν οξυνθεί, έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.

Ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, υπογράμμισε πως το κύριο πρόβλημα των πανεπιστημίων είναι η μειωμένη χρηματοδότηση και η υποστελέχωση, όχι η εγκληματικότητα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. “Τα όποια -περιθωριακά και πάντοτε κατακριτέα- φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια έχουν εδώ και χρόνια αξιοποιηθεί (με τη βοήθεια πολλών ΜΜΕ) για να δημιουργήσουν στην κοινωνία μια καθαρά επικοινωνιακή εικόνα «άντρων ανομίας”, τόνισε.

Αγωνιστική απάντηση

Με συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών ενάντια στα σχέδια για αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών, νέα εμπόδια στη μόρφωση, σήμερα διεκδικούν ακόμα πιο αποφασιστικά να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Στην Αθήνα, το ραντεβού ήταν στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Στην κινητοποίηση κάλεσε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο με το οποίο μεταξύ άλλων προωθούνται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια πέντε μήνες πριν τις εξετάσεις και σε μία χρονιά ιδιαίτερης πίεσης για τους μαθητές, να μην εφαρμοστεί η «τράπεζα θεμάτων», να παρθούν τα μέτρα εκείνα που οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς διεκδικούν μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Το «παρών» έδωσαν και οι γονείς με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. «Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, που με μια φωνή καταδικάζει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που εν μέσω πανδημίας φέρνει για ψήφιση στη Βουλή. Κάνει πως δεν ακούει τη φωνή χιλιάδων γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που αγωνιούν για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας απέναντι στον ιό. Δική μας απάντηση πρέπει να είναι το δυνάμωμα της πάλης απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική», τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία. Συμμετέχει επίσης η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τα συλλαλητήρια στήριξαν  οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Στο συλλαλητήριο κάλεσε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), ενώνοντας τη φωνή του με τους φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές στο αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και να ανοίξουν άμεσα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα.

Στα συλλαλητήρια κάλεσε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και κάλεσε το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ σε μαζική απεργιακή απάντηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας τρομοκρατούν. Ούτε βήμα πίσω

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων
Καλούμε στην προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα Προπύλαια
Καλούμε ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω!
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη χάραξη ενός σοβαρού σχεδίου επιστροφής με ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών στα αμφιθέατρα.
Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με τις πάγιες ανάγκες των φοιτητών/ριών, που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν οξυνθεί, έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και την δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.
Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο δημοκρατίας!
Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 04/2 στις 13:00 στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα
Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

, Μαζική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, INDEPENDENTNEWS

Με το νέο σποτ η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00:

Δεν ανεχόμαστε να γίνουν τα πανεπιστήμια χώροι επιτήρησης και τιμωρίας | Δεν ανεχόμαστε τον αυταρχισμό | Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Δεν μας τρομοκρατούν. Ούτε βήμα πίσω