, Την ανάπτυξη αγαπώ, με τον πληθωρισμό κοιμάμαι……Κύριο θέμα INDE 12/1/2022, INDEPENDENTNEWS

Από σήμερα πολλές περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες. Τα προβλήματα είναι ήδη πολλά. Την ίδια ώρα, τα κύματα της ακρίβειας συνεχίζονται αμείωτα και οι διορθωτικές κινήσεις φαίνεται να πέφτουν στο κενό, με αμφιβολίες και «μασημένα» λόγια από το κυβερνητικό επιτελείο.

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας δεν φαίνεται να ταιριάζει με τα γενικότερα δεδομένα. Ναι, σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ανάπτυξη, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των γενικευμένων lockdown. Αλλά: Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε περεταίρω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη το 2022, στο 4,1% και δηλώνει ότι η «όμικρον» μπορεί να χειροτερέψει τις πραγματικές επιδόσεις. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει κορύφωση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, ενώ η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να καθυστερήσει λόγω της νέας μετάλλαξης. Η γερμανική Μπούντεσμπανκ θεωρεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν και ας μιλά για μέτρα συγκράτησης των τιμών η ΕΚΤ.

Στην Ελλάδα έχουμε ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα είδη διατροφής έως 20%, πέρα από τις ενεργειακές. Τα νοικοκυριά «φλέγονται» και η κατάσταση θα χειροτερεύει. Με απλά λόγια, «βοήθειά μας».


#independent news greece
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr