Συνέντευξη του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα – ΕΡΤ και στην εκπομπή “Ναι μεν αλλά” με την Ευαγγελία Μπαλτατζή:

Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη χώρα και τους ανθρώπους της να καταστρέφονται και στο όνομα μιας υποτιθεμένης υπευθυνότητας να μη σηκώσουμε τους τόνους και να μην κρούσουμε την καμπάνα του κινδύνου. Αυτή είναι η ευθύνη, αυτή είναι η υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης

Ο κ. Μητσοτάκης για να μην παραδεχθεί τα λάθη του, κρατά στις θέσεις τους πέντε τουλάχιστον αποτυχημένους υπουργούς, για να δημιουργήσει την φαντασιακή εικόνα ότι όλα πάνε καλά στη χώρα. Στην υγεία, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
Παρέμεινε στη θέση του ο κ. Κικίλιας με 5.000 νεκρούς, με γενικό μπάχαλο στα εμβόλια και ακυρώσεις, που δεν εξηγούνται και μετατροπή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε διακοσμητικό στοιχείο. Στη θέση της και η κα Μενδώνη με χιλιάδες ανθρώπους του πολιτισμού ακάλυπτους στην πανδημία. Στη θέση του και ο κος Σταϊκούρας με τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη, στη θέση της και η κα Κεραμέως με το χάος στα σχολεία, στη θέση του και κος Θεοχάρης.
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, έχει την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη, η κατάσταση είναι πλήρως εκτός ελέγχου ως προς την πανδημία, με το ΕΣΥ να βρίσκεται στην κυριολεξία στα όριά του. Είναι υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώσει τους τόνους και να κρούσει την καμπάνα του κινδύνου και να πει στην κυβέρνηση ότι η χώρα οδεύει στην καταστροφή.
Ο κ. Χατζηδάκης γίνεται υπουργός Εργασίας για να βαθύνει την πολιτική Βρούτση στα εργασιακά και για να ιδιωτικοποιήσει τον επικουρικό πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης. Έχουμε τώρα μνημόνιο; Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του επικουρικό πυλώνα που θα τινάξει στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας; Αυτό που έχουμε είναι ένα συγκαλυμμένο «μνημόνιο Πισσαρίδη».
Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ για υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο δηλαδή για την διενέργεια ενδεχόμενων εκλογών. Αυτό είναι κανονικοποίηση, «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς, στον απόλυτο βαθμό και έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα κόμμα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού της ακροδεξιάς. Αυτό με ξεπερνάει… Αυτό επιβεβαιώνει και γιατί κάνει τον κ. Πλεύρη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και την κ. Βούλτεψη υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει να δημιουργεί όρους για μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες με στόχο να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στην ΝΔ σε αίτημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στο ΚΙΝΑΛ και κατά συνέπεια το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ξεκαθαρίσει που βρίσκεται σε αυτή τη μετωπική και κοινωνική σύγκρουση των δυνάμεων της εργασίας από τη μία και των δυνάμεων της ολιγαρχίας από την άλλη, που μεταφράζεται σε Αριστερά και Δεξιά. Το ΚΙΝΑΛ έχει τις δικές του αντιφάσεις.