Υποκινητής των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη είναι η εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό ακριβώς που έγινε απόψε στην περιοχή, είναι η κεντρική επιδίωξή της, τόσο με τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση Κουφοντίνα όσο και με τη γενικευμένη αστυνομική καταστολή, ώστε, να εμφανιστεί ως ο εγγυητής του “νόμου και της τάξης”.
Χάνει τον έλεγχο στην πανδημία και στην οικονομία, καταφεύγει στην καταστολή και τη βία. Στο σκηνικό της βίας, της όξυνσης και της προβοκάτσιας που σκηνοθέτησε η ΝΔ, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν εκείνες οι ομάδες που αποτελούν χρόνια τώρα υποστήλωμα και πρόσχημα του αυταρχισμού και της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Αυτοί που όταν η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, θα σπεύσουν ως από μηχανής Θεός να της προσφέρουν “χείρα βοηθείας”.
Ένας “μπάχαλος” πρωθυπουργός και μια “θεσμική” αντεξουσιαστική βία, έστησαν πάλι τρελό χορό στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης. Αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και το μυριόστομο “Πονάω” της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής.
Όμως, η φωνή της Νέας Σμύρνης ,, όπως και η φωνή το μεσημέρι των φοιτητών της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να πνιγεί. Είναι η μαζική, ειρηνική, δημοκρατική “κραυγή” του πόνου για τη Δημοκρατία, αυτή που θα πνίξει τον αυταρχισμό και θα καταστείλει το σχέδιο της κυβέρνησης που ισοδυναμεϊ με αντιδημοκρατική εκτροπή και αυταρχική μετάλλαξη του Πολιτεύματος.

Το μυαλό μας αυτή την ώρα είναι στους τραυματίες και ειδικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Στο Κόκκινο 105,5 στην εκπομπή του Ανδρέα Πετρόπουλου “Λαϊκή Απογευματινή”