Δήλωση Τάκη Κατσαρού, οικονομολόγου,  πρώην διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη

Παρακολουθήσαμε σήμερα στη Βουλή την απέλπιδα προσπάθεια του  πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, να βγει από τον ασφυκτικό κλοιό των ευθυνών του για το σκάνδαλο Λιγνάδη. Στο πλαίσιο αυτό.  μου έκανε την τιμή να αναφερθεί στο πρόσωπό μου, υπερεκτιμώντας με  ως εκφραστή μιας “τρίτης γραμμής” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ,. Η οποία κατά τα λεγόμενά του θεωρεί “ότι το me too είναι ένα φιάσκο”! Ουδέν αναληθέστερο, βέβαια, σε ό, τι με αφορά, αρκεί στοιχειωδώς κάποιος (προσεκτικότερος του πληροφοριοδότη ή του λογογράφου του),  να παρακολουθεί την αρθρογραφία και τις αναρτήσεις μου (για παράδειγμα: https://www.google.com/amp/s/www.avgi.gr/politiki/380207_allo-me-too-allo-oi-parapolitikes-skeyories-ton-you-too%3famp
Αμέσως παρακάτω, ο κ. Μητσοτάκης, επικαλέστηκε άρθρο μου  για την, τουλάχιστον,  αμφιλεγόμενη για την κατοχική της δράση και δολοφονημένη στα Δεκεμβριανά, ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη και τη μετονομασία του ΡΕΞ με το όνομά της από τον κ. Λιγνάδη. Στο άρθρο μου  γράφω επί λέξει ότι αυτή ήταν μία “συν τοις άλλοις” απαράδεκτη  ενέργεια του εκλεκτού του, “πρόθυμου” κ. Λιγνάδη, που ουδείς. στο χώρο του πολιτισμού,  αποτολμήσε επί 76 χρόνια. Και όχι βέβαια,  “η μία και μόνη αποστολή ” του κυρίου αυτού, όπως λανθασμένα ισχυρίστηκε  ότι έγραψα ο κ. Μητσοτάκης.
Απροσεξία  ή ηθελημένη διαστρέβλωση; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Βλέπετε,  ο απλός πολίτης, δεν μπορεί να λάβει το λόγο “επί προσωπικού” και να απαντήσει στις  εκτοξευόμενες εναντίον του αναλήθειες, από το βήμα της Βουλής.
Γι’ αυτό,  οι προσωπικές αναφορές σε απόντες από την αίθουσα του Κοινοβουλίου. πρέπει να γίνονται με φειδώ κσι με τεκμηριωμένο τρόπο. Ψιλά γράμματα, αυτά στις εποχές που ζούμε, ακομη και για πρόσωπα όπως ο κ. Μητσοτάκης, που θα έπρεπε να γνωρίζουν “άριστα” τους κανόνες της αστικής ευγένειας.
Για τους ενδιαφερόμενους,  ιδού, πιο κάτω, το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού, με το αίτημα και την ελπίδα μιας οφειλόμενη αποκατάστασης της αλήθειας,  “να πεθαίνει τελευταία”.
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:
“Πόσα  πρόσωπα έχει αλήθεια το επιτελείο σας;  Πόσες γραμμές έχει το κόμμα σας;  Πόση ευκαμψία έχει τελικά η ηθική σας;  Εκτός αν είστε της τρίτης σχολής , λοιπόν,   αυτή που θεωρεί την υπόθεση, γιατί ακούσαμε κι αυτά , ότι το “me too”   είναι ένα φιάσκο. Γιατί, όπως λέει ο διευθυντής  του κ Φίλη που δεν τον βλέπω σήμερα στην αίθουσα,  ο κύριος Κατσαρός,  μία ήταν η μόνη αποστολή για την οποία επιλέχθηκε ο κύριος Λιγνάδης,  να μετονομάσει την αίθουσα Rex του Εθνικού σε αίθουσα Ελένη Παπαδάκη με το όνομα της μεγάλης ηθοποιού που δολοφονήθηκε το 1944 στην ταραγμένη εποχή των Δεκεμβριανών”
Και το σχετικό video: