Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν η “καλύτερη ever” και για το μήνα Μάρτιο για τους φανατικούς της φίλους,  αν:
– Η Ελλάδα δεν ήταν μεταξύ των “πρωταθλητών” κόσμου αυτόν τον μήνα στον αριθμό θανάτων/ εκατομμύριο πληθυσμού (το 19% του συνολικού αριθμού θανάτων στη χώρα μας – περίπου 1500 συνάνθρωποί μας)
– Δεν είχε ουσιαστικά καταρρεύσει το ΕΣΥ, με τον κόσμο να πεθαίνει αβοήθητος εκτός ΜΕΘ.
– Δεν απέλυε γιατρούς και νοσηλευτές επειδή άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα
– Δεν αποκαλύπτονταν ότι ένα χρόνο πριν οι νοσηλευτές ήταν περισσότεροι και οι αστυνομικοί λιγότεροι, από ό, τι σήμερα.
– Δεν είχε συμμετοχή σε αυτό που ο Πωλ Κρούγκμαν αποκάλεσε “Ευρωπαϊκή Καταστροφή ” στο θέμα των εμβολίων.
– Δεν εφάρμοζε το μεγαλύτερο και πλέον αναποτελεσματικό  lockdown με συνεχή πίσω μπρος, αλληλοαναιρούμενους υπουργούς και εξευτελιζόμενη
την επιτροπή λοιμωξιολόγων.
– Δεν ξεσπούσε το αλαλούμ με τα περίφημα self test
– Δεν συνεχίζονταν το πάρτι των απευθείας αναθέσεων
– Δεν εκδηλώνονταν το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής σε βάρος κυρίως των νέων ανθρώπων και των φοιτητών στο ΑΠΘ και αλλού.
– Δεν αποκαλύπτονταν το σκάνδαλο Cisco στην τηλεκπαίδευση
– Δεν αποτολμούσε τα “παιχνίδια” με την Τράπεζα Πειραιώς σε βάρος του δημοσίου και των μικρομετόχων
– Δεν έβαζαν χέρι στελέχη της ΝΔ σε δόσεις εμβολίων, ακόμη και σε τρόφιμα και βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς (Καρδίτσα)
– Δεν νομοθετούσε την αποικιοκρατική και  αντιπεριβαλλοντική  σύμβαση με την “Ελληνικός Χρυσός” στην Χαλκιδική.
– Δεν ψήφιζε τις επιθυμίες Λάτση για την πλήρη παράδοση του Ελληνικού στις ορέξεις και τα σχέδιά του,  σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
– Δεν απέκρυπτε από τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο κατέθεσε στα όργανα της Ε.Ε.
– Δεν παρέπεμπε σε Προανακριτική Επιτροπή με στοιχεία που έχουν κριθεί από τα Δικαστήρια,  πολιτικούς της αντιπάλους
– Δεν είχε αυξήσει κι άλλο το βουνό των εκκρεμών συντάξεων.
– Δεν εισέπραττε ηχηρό ράπισμα από την Ευρωπαία Επίτροπο Γιόχανσον για την πολιτική της στο Μεταναστευτικό και τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο.
Με αυτά και άλλα πολλά κλείνει ο μήνας Μάρτιος για την κυβέρνηση. Με ορατές τις ρωγμές στο κυβερνητικό σκαρί και με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και ειδικά της νεολαίας, να αναζητούν την εναλλακτική λύση. Από αυτή την άποψη,  ο Μάρτιος μπορεί να αποδειχτεί μεσοπρόθεσμα, ο μήνας της καμπής στις πολιτικές εξελίξεις.
” Αι ειδοί του Μαρτίου” άλλωστε, από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπως τις συνέλαβε ο Σαίξπηρ, είναι προανάκρουσμα  και ηχώ εξελίξεων που επωάζονται και δυναμικών που μέλλει να εκδηλωθούν.
Αλλά, αυτό, σε ό, τι αφορά το πολιτικό σκηνικό, τη φορά και το πρόσημο που θα πάρουν αυτές οι δυναμικές,  συναρτάται και με τη δράση της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Που αυτό το μήνα, παρά τη “μπανανόφλουδα” του Ελληνικού, φάνηκε, βοηθούμενος από την ώθηση των κινημάτων στη νεολαία και στην εκπαίδευση, αλλά και την ικανοποιητική συμμετοχή στις Νομαρχιακές του Συνδιασκέψεις,  να βρίσκει έναν καλύτερο βηματισμό. Πιο ριζοσπαστικό και αριστερό.
Αυτό,  που είναι το ζητούμενο, δηλαδή.