Οι πελώριες πολιτικές ευθύνες Μητσοτάκη-Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, δεν είναι απαραίτητο να εξελιχθούν σε κάτι που θα θυμίζει ελληνικού τύπου “Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία”, όπως φαντασιώνονται ορισμένοι.
Άλλο  το “me too”, άλλο  οι  παραπολιτικές σκευωρίες τών “you too”
Αυτή τη στιγμή, τέτοιου τύπου συνωμοσιολογίες, ή, δηλητηριώδεις υπαινιγμοί, εφόσον δεν συνοδεύονται από πειστήρια και ντοκουμέντα (τα οποία, αν υπάρχουν, πρέπει να κατατεθούν στη Δικαιοσύνη), εισάγουν ήθη Παραπολιτικοϋ  Αυριανομακελειού στη δημόσια ζωή.
Σωστά αντέδρασε η Αυγή και ο διευθυντής της Άγγελος Τσέκερης,  καθιστώντας σαφές, ότι, το χώρο της Αριστεράς δεν θα τον βραχυκυκλώσει και δεν θα τον ρυμουλκήσει κανείς, σε δικούς του σχεδιασμούς και επιδιώξεις.
Κρίμα, γιατί, οι άθλιες, συκοφαντικές, πλην  αναμενόμενες,   επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, ήταν μέχρι πριν λίγη ώρα  καταδικασμένες να πέσουν  στο κενό. Τώρα, χάρη στη βλακώδη και επικίνδυνη ανάρτηση Βαξεβάνη θα συγκρατηθούν, στο “δίχτυ προστασίας”, που ο κύριος αυτός πρόσφερε στους ορκισμένους εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί, “όλα τα σφυριά” να χτυπούν και να αναδεικνύουν ζητήματα όπως:
-Ποιοι επέβαλλαν με απευθείας ανάθεση τον Λιγνάδη;
-Γιατί, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός της Μυρσίνης Ζορμπά;
– Γιατί, επί 15 ημέρες ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού, κάλυπταν τον Λιγνάδη;
–  Πότε επιτέλους θα παραιτηθεί η Μενδώνη;
Αντί, γι ‘ αυτά,  λοιπόν, θα έχουμε τώρα περισπασμούς και ξόδεμα δυνάμεων για να υπερασπιστούμε το προφανές και αυτονόητο:  Ότι, δηλαδή, είναι τερατώδες να πιστεύει, έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας, ότι θα ήταν δυνατό ο νυν ή ο τέως πρωθυπουργός να γνώριζαν τις πράξεις παιδόφιλων ή βιαστών   και να τους κάλυπταν.
Ότι άλλο η υποκρισία και η αρχική προσπάθεια υποβάθμισης των καταγγελιών εναντίον του Λιγνάδη κι άλλο η κατασκευή μιας εικόνας, όπου το “me too” , διαστρέφεται, σε ένα δυστοπικό και γενικευμένο “you too” και όπου στη θέση του βιαστή ή των συνεργών του  θα τοποθετείται, κατά περίπτωση,  ο πολιτικός αντίπαλος, ο επαγγελματικός ανταγωνιστής ή ο/η ερωτικός αντίζηλος.
Ο τέλειος αποπροσανατολισμός, δηλαδή.
Ας αντιδράσουμε σε αυτή τη χυδαία παραποίηση, στην κακοποίηση και την εκμετάλλευση ενός ελπιδοφόρου και λυτρωτικού κινήματος. Ας βοηθήσουμε τα θύματα και την δικαιοσύνη να τα βγάλουν πέρα με τους πραγματικούς ενόχους.
Ας εμβολιάσουμε με γερά αντισώματα τη νέα γενιά.
Επαναφέροντας άμεσα τη Θεματική Εβδομάδα στην εκπαίδευση που κατάργησε αυτή η κυβέρνηση. Αφιερωμένη φέτος ειδικά,  στις έμφυλες σχέσεις, στην εφηβική σεξουαλικότητα και  στους κινδύνους που την απειλούν.
Καταρτίζοντας,  ταχύτατα,  ένα εκπαιδευτικό υλικό για τον αλληλοσεβασμό στον έρωτα και στο σεξ,  προσαρμοσμένο σε κάθε ηλικία, για χρήση στα σχολεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Με τις αξίες της γνώσης, της ενημέρωσης και της Δημοκρατίας, πολεμάμε τον βιασμό των σωμάτων και των ψυχών αθώων υπάρξεων και ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν για όλα όσα έζησαν στα χέρια αυτών των τεράτων.
Καμία συγκάλυψη, καμιά κομματική εκμετάλλευση.
Ακριβώς, επειδή,  το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό.
Καμιά ανοχή στην απόπειρα να “λερώσουν” οι αυτόκλητοι τιμωροί των  “Λιγνάδηδων”,  το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Να κατασκευάσουν το “Όλοι μαζί τα ξέραμε” μιας νέας συλλογικής ενοχοποίησης.
Καθε παιδόφιλος και βιαστής στη φυλακή.
Κάθε “Παραπολιτική” σκευωρία, εκεί, απ’ όπου προέρχεται, στα σκουπίδια!
Κάθε “Βαξεβάνης” στη θέση του.
Ιδού, η ευκαιρία!