Ο Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook:

Η κυβέρνηση, πλέον, κυριολεκτικά παίζει με τις ζωές μας.
Οι 2.000.000 εμβολιασμοί το μήνα έγιναν 8.000 τη μέρα, τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα είναι μέχρι στιγμής 245 και μεταφέρονται οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία, γιατί οι επικίνδυνοι ιδεοληπτικοί δεν θέλουν να κάνουν προσλήψεις και να προχωρήσουν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι να εφευρίσκει συνεχώς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να βγάζει με όσο το δυνατόν λιγότερο πολιτικό κόστος κάθε βδομάδα.
Όταν είχαμε εκατόμβες νεκρών ο Κικίλιας μας έδειχνε διαγράμματα για το σχέδιο του εμβολιασμού, στη συνέχεια προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολέμιο του εμβολίου και να τον εντάξουν στο σκοταδιστικό μέτωπο που οι ίδιοι ανέθρεψαν και τώρα ρίχνουν το φταίξιμο της τεράστιας θνησιμότητας του ιού στη χώρα μας στους γιατρούς.
Είχαν 6 μήνες να στηρίξουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, είχαν πολύ περισσότερους για να φτιάξουν ένα αξιόπιστο σχέδιο εμβολιασμών και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικές δόσεις για να μπορέσει να προστατευτεί η κοινωνία.
Αντ’ αυτού διαλύουν κάθε μέρα το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, το προστατευτικό πλαίσιο της εργασίας, το εκπαιδευτικό σύστημα, το περιβάλλον, τη μικρομεσσαία επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό. Έκαναν πλιάτσικο στα εμβόλια και έβγαζαν σέλφι στην υγειά των κορόιδων.
Δεν θα συνηθίσουμε και δεν θα ανεχτούμε τη βαρβαρότητα, την κυνικότητα και το απάνθρωπο και νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ που στόχο έχει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας των ελίτ και την κοινωνική πλειοψηφία να τους υπηρετεί.