Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δημιουργεί πειθαρχικό όργανο και παραπέμπει Κιμούλη – Σπυρόπουλο

Posted on 30 Ιανουαρίου, 2021, 5:15 μμ
19 secs

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποφάσισε τη συγκρότηση Πειθαρχικού οργάνου και τη σύσταση ομάδας εργασίας για την παροχή βοήθειας σε μέλη του θύματα παραβατικών συμπεριφορών, σύμφωνα με ανακοίνωση του, μετά τις  καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στρέφονται κατά των Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου.

Την ανακοίνωση του ΣΕΗ υπογράφουν ο πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας και ο γενικός γραμματέας Άρης Λάσκος.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν:

Την άμεση σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση εκλογής του αντεπιστέλλοντος μέλους ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 01/02/2021),

Ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου (κεφ. Α’, άρθρο 1, περ. ε / κεφ. Γ’ άρθρ. 12), αμέσως μετά την συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε «ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος» και «βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού».

Ταυτόχρονα, την άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και η πλήρης στοχοθεσία της ομάδας αυτής θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με τις καταγγελίες αυτής της εβδομάδας.

Για τον λόγο αυτό το ΔΣ στο εξής δεν αναγνωρίζει τα «Κορφιάτικα Βραβεία» ως θεσμό που τιμά το Ελληνικό θέατρο και καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν έμπρακτα από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

...