Στην εισαγγελική παρέμβαση για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη μετά από καταγγελία του Φαήλου Κρανιδιώτη επικεντρώνεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ). Συγκεκριμένα σχολιάζει πως το γεγονός αυτό αποτελεί πράξη κυβερνητικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και απορρέει από την επιλογή της κυβέρνησης για επιβολή του «Νόμος και τάξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και της αστυνομίας, για απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και ύστερα από την απροκάλυπτη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με χημικά και ρίψεις νερού εναντίον της εκδήλωσης στα προπύλαια, ήρθε και η σειρά της εισαγγελικής παρέμβασης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενάντια σε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων που δεν «συμμορφώθηκαν με τις κυβερνητικές υποδείξεις» και πήραν μέρος στις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Η Εισαγγελική παρέμβαση, που γίνεται μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, αποτελεί πράξη κυβερνητικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και απορρέει από την επιλογή της κυβέρνησης για επιβολή του «Νόμος και τάξη».

Το ΔΣ του ΣΦΕΑ, καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σχετικά με την απαγόρευση των εκδηλώσεων για το πολυτεχνείο και απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, που αψηφώντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις τίμησαν την 47η επέτειο του πολυτεχνείου.

Καμιά απαγόρευση, καμιά παρέμβαση της αστυνομίας και καμιά εισαγγελική πράξη  δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τις  διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για τις σύγχρονες ανάγκες στη ζωή και την υγεία».