Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974):

Ο ΣΦΕΑ 1967-74 χαιρετίζει τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που τηρώντας με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων και με τα αντιϊμπεριαλιστικά τους συνθήματα τίμησαν την επέτειο των 47 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τους αγωνιστές του.
Χαιρετίζει τους αγωνιστές που διαδήλωσαν στην Αμερικάνικη πρεσβεία, το σύμβολο αυτό της στήριξης της δικτατορίας και των επεμβάσεων εναντίον λαών και χωρών σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα ο ΣΦΕΑ καταδικάζει την αστυνομοκρατία στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα και καταγγέλλει την κυβέρνηση και τις τρομοκρατικές και αναίτιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών, την ώρα που δήθεν συζητούσαν με τους υπεύθυνους της κινητοποίησης.
Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και όσοι πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν και τσακίσουν το λαϊκό κίνημα και θα βάλλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες.
Να είναι σίγουροι ότι δεν θα επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, στους εργαζόμενους και τη νεολαία της πατρίδας μας, την ώρα που με πρόσχημα την πανδημία προωθούν καθημερινά σκληρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που μας γυρίζουν σε εποχές που ζήσαμε, αντιπαλέψαμε και αντιμετωπίσαμε μαχόμενοι και όρθιοι.