, Σφαίρες αντί για ΜΕΘ; – INDE (6/10), INDEPENDENTNEWSΑύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους, κυρίως στις «κόκκινες» περιοχές σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια. Ωστόσο, μένει να απαντηθεί εάν μια τέτοια κίνηση θα μπορέσει να κάμψει τις επιφυλάξεις των μη εμβολιασμένων και να τονώσει τον αποδυναμωμένο εμβολιαστικό ρυθμό.

Προς το παρόν η πραγματικότητα είναι σκληρή για τα θύματα του ιού, για τις οικογένειές τους και για το σύνολο της κοινωνίας. Το θλιβερό ρεκόρ των, συνολικά, 15.000 θανάτων «τραβάει από το μανίκι» την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εμφανίσει μια εικόνα αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης.

Αλλά, ό,τι κι αν λέει, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και εντείνουν την ανησυχία για τις επόμενες εβδομάδες.

Κρίσιμα ερωτήματα για την κατάσταση των νοσοκομείων και τον αριθμό των λειτουργικών ΜΕΘ, για την επάρκεια του υγειονομικού προσωπικού, για την αντιμετώπιση των άλλων νοσημάτων, μένουν αναπάντητα ή χωρίς πειστικές απαντήσεις.

Στα σχολεία περισσεύουν οι ευχές και λείπουν συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να αντικρούσουν τις αίθουσες με τους πολλούς μαθητές, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, το μάθημα με ανοιχτά παράθυρα.

Τουλάχιστον καλυφθήκαμε από φρεγάτες και πολεμικά αεροσκάφη. Και με το παραπάνω.


, Σφαίρες αντί για ΜΕΘ; – INDE (6/10), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/