Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας πανό διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση και τη δημοκρατία.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μαζική κινητοποίηση ενάντια στην αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων και ενάντια στο Ν/Σ της Κεραμέως και του Χρυσοχοΐδη.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Κ.Ο. και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας όλες τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες, βρεθήκαμε το πρωί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ώστε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι: «Απέναντι στην τρομοκρατία και στον αυταρχισμό – Παλεύουμε για Δημοκρατία».
Στη συνέχεια παρευρεθήκαμε στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που διαδήλωσαν κόντρα στις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων και ενάντια στο ακραία αυταρχικό Ν/Σ της Νίκης Κεραμέως και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Η νέα γενιά απέδειξε ότι θα βρίσκεται στο δρόμο και θα ανατρέψει τις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές που εν μέσω πανδημίες θέλει να εμπεδώσει η ακραία δεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.