Απάντηση του  Γραφείου  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Γραφείο Τύπου της  Ν.Δ. που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «όταν μιλούσε κάποιος υπέρ του εμβολίου, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε για “εμπόριο ελπίδας”, όταν μιλούσε κάποιος υπέρ του εμβολίου έκανε “εμπόριο ελπίδας”, όταν μιλούσε για ατομική ευθύνη “κουνούσε το δάχτυλο”, όταν απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις εν μέσω λοκντάουν “ήταν χούντα”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως ο μεγαλύτερος χορηγός του κινήματος αμφισβήτησης της πανδημίας και του εμβολίου είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τόσο με τις αδιανόητες αντιφάσεις της στη διαχείριση της πανδημίας όσο και με το σπάσιμο του lockdown και των μέτρων προστασίας από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

Αντί στη Νέα Δημοκρατία να προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα από την καθημερινή εκατόμβη νεκρών και την κατάρρευση του ΕΣΥ, ας σκεφτούν πόσο τροφοδοτούν τους συνωμοσιολόγους με την άρνηση δημοσίευσης των πρακτικών της Επιτροπής.

Όσο για το εμβόλιο, προφανώς και όλοι πρέπει να το κάνουν όταν έρθει. Αλλά το εμβόλιο για το αύριο δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ως σήμερα για όλα αυτά που δεν έχει κάνει. Για τους γιατρούς που δεν προσλαμβάνει, για τα τεστ που δεν συνταγογραφεί, για τις ιδιωτικές ΜΕΘ που δεν επιτάσσει, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του ΕΣΥ.