31/8/2021

, ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ: «Ανασχηματισμός παραδοχής αποτυχίας», INDEPENDENTNEWS

Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς.

 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

 

Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους.

 

Δήλωση Α. Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας

31/8/2021

 

Η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα :

1. Τη συνολική  αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» και

2. Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει , στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας πιστοποιεί  ότι , στο εξής,  η Ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο Δημόσιο Σύστημα, πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων και , ειδικά σε περίοδο πανδημίας ,  διασφάλιση  κοινωνικών  και πολιτικών συναινέσεων .

Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την  ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα .  ​


Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου, τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μετά την τεράστια επιτυχία της τόσο στον σύγχρονο πολιτισμό όσο και στη διαχείριση της πολιτιστική μας κληρονομιάς, η κ. Μενδώνη παραμένει αμετακίνητη  στη θέση της. Δυστυχώς όμως,  αμετακίνητη παραμένει και η έλλειψη ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν.  Η συνεχής εργαλειοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η απουσία οποιουδήποτε οράματος αλλά και συναισθήματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πολιτισμός, είναι τα κριτήρια με τα οποία η κ. Μενδώνη κρίνεται αμετακίνητη στην κεφαλή του ΥΠΠΟΑ, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια του.

Για τον κ. Μητσοτάκη αλλά και την κ. υπουργό Πολιτισμού, μόνο τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου μετακινούνται, τα κειμήλια και οι αρχαιολογικοί χώροι καταστρέφονται λόγω ανεπαρκών μέτρων στις πυρκαγιές  (Τατόι, Μυκήνες) ή ακόμα χειρότερα αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους (Ακρόπολη). Μόνο ο σύγχρονος πολιτισμός αφήνεται στη μοίρα του, μόνο κορυφαίοι θεσμοί του, όπως το Εθνικό Θέατρο, ταπεινώνονται (Λιγνάδης).

Η κ. Μενδώνη, η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της Μεταπολίτευσης, ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ.

Αμετακίνητη η κ. Μενδώνη, αμετακίνητη και η αδιαφορία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για τον Πολιτισμό αυτής της χώρας. Αμετακίνητοι όμως και εμείς στη θέση μας, σε ένα όραμα για τον Πολιτισμό, δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, με σεβασμό στους θεσμούς και τους ανθρώπους που υπηρετούν την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό. ​