, Συνεχίζουμε……Κύριο θέμα INDE (18/11/2021), INDEPENDENTNEWSΗ χθεσινή, πολύ μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, αλλά κι αυτές που έγιναν σε άλλες πόλεις της χώρας, 48 χρόνια μετά από την φοιτητική εξέγερση, που γρήγορα έγινε και λαϊκή εξέγερση, δείχνει στην πράξη ότι δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα με την Ιστορία και τη μνήμη. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο, η θυσία των νεκρών δεν έχει πάει χαμένη. Νέοι άνθρωποι παίρνουν τη σκυτάλη, συνεχίζουν μαζί με τις ενδιάμεσες γενιές στα βήματα του Νοέμβρη.

Οι καιροί, εξάλλου, το απαιτούν. Νέα προβλήματα αναδύονται, κοινωνικές περιπλοκές, οικονομικές επιπλοκές, η υγειονομική κρίση, η περιβαλλοντική κρίση και φυσικά η οικονομική κρίση, σαν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι, δημιουργούν συνθήκες «χιονοστιβάδας» που απειλεί τις κοινωνίες.

Οι συνέπειες όλων αυτών δεν είναι μπροστά μας, τις ζούμε ήδη. Από το 2010 και έπειτα η οικονομική κρίση συνάντησε την περιβαλλοντική, η οποία αργά αλλά σταθερά, κατατρώει τον πλανήτη, τη ζωή μας. Σήμερα, μαζί με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, όσο και τις υγειονομικές, φάνηκε ότι τα καθιερωμένα μοντέλα δεν αντέχουν. Κι όμως υπάρχουν δυνάμεις που ακόμα τα υπηρετούν. Παρ’ όλα αυτά είναι μια μεταβατική περίοδος. Και σύντομα όλοι θα κληθούν να πάρουν θέση, τόσο οι πολιτικές, όσο και οι κοινωνικές δυνάμεις.


, Συνεχίζουμε……Κύριο θέμα INDE (18/11/2021), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr