Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Ραφήνα από άνδρες της ασφάλειας Αττικής ο Σωτήρης Δεβελέκος, οδηγός του Μιχαλολιάκου, μέλος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του αυτοδιοαχειριζόμενου χώρου «Φαβέλα», στον Πειραιά, στις 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Η αστυνομία αναζητούσε τον πρώην οδηγό του Μιχαλολιάκου από τον περασμένο Οκτώβριο. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πέντε ατόμων, εμπρησμό και άλλα αδικήματα. Για τη δολοφονική επίθεση στη Φαβέλα καταζητείται επίσης και ο Άκης Θεοδώρου.

Η επίθεση στη «Φαβέλα»

Οκτώ έως δέκα άτομα, φορώντας κράνη και οπλισμένα με σιδηρολοστούς, είχαν εισβάλει τότε στο στέκι και επιτέθηκαν στους παρισταμένους, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Η δικηγόρος δέχθηκε δυνατό χτύπημα και της έγιναν οκτώ ράμματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Μάρτυρες περιέγραφαν τις επόμενες ημέρες ότι τη στιγμή της εφόδου οι κρανοφόροι εκτόξευαν ύβρεις λέγοντας «θα σας κάψουμε», «δεν χωράτε στον Πειραιά», καθώς και ότι δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους φώναξε «τέλος χρόνου» και αμέσως μετά οι δράστες αποχώρησαν φωνάζοντας «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».