Στα όρια του έφτασε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το Σάββατο (7/11), ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς της Βόρειας Ελλάδας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας όλα τα κρεβάτια Covid του νοσοκομείου γέμισαν. Το ΑΧΕΠΑ επιβαρύνθηκε τις τελευταίες ώρες καθώς μετά τη χθεσινή γενική εφημερία έγιναν ακόμη 60 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.
Συνολικά στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 180 ασθενείς COVID ενώ ακόμη 24 βρίσκονται σε ΜΕΘ. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διακομιδή 5 ασθενών με COVID στον νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» ενώ άλλοι πέντε θα μεταφερθούν σήμερα στο «Γ. Γεννηματάς». Το πρωί της Κυριακής ξεκινά η εκκένωση της νευρολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ με τους ασθενείς να μετακινούνται στο 424 ενώ αύριο θα μεταφερθούν και οι ασθενείς από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου στο ψυχιατρείο στη Σταυρούπολη προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για νοσηλείες COVID.

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται η μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο «Άγιος Πάυλος» στην ιδιωτική κλινική «Σαραφιανός» για να μπορέσει το νοσοκομείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει περιστατικά COVID. Σημειώνεται ότι το Σάββατο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν συνολικά 560 κρούσματα οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ