«Συγχωροχάρτι» στους δράστες ενδοοικογενειακής βίας

Posted on 13 Μαΐου, 2020, 12:02 μμ
0 secs

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε χθες στη Βουλή τροπολογία, βάσει της οποίας παύουν ποινικές διώξεις που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 1 έτος και παραγράφονται επιβληθείσες ποινές έως 6 μήνες, με στόχο την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κ.ά.), σε αυτές τις εξαιρέσεις όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως καταγγέλλει η  Ειρήνης Αγαθοπούλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, «η παράβλεψη από την πλευρά της Κυβέρνησης είναι μεγάλη» και καλέι τον κ. Τσιάρα να προσθέσει ρητά τον Ν.3500/06 στις εξαιρέσεις της τροπολογίας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στον Ν.4411/16.

«Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: Δεν αρκεί η κυβέρνηση αυτή και ο πρωθυπουργός να δηλώνουν “υπέρ των γυναικών”. Οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη σε κάθε νομοθέτημά τους τη διάσταση του φύλου, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος για την Ουσιαστική Ισότητα, και να λάβουν γενναία μέτρα για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, ενισχύοντας το Δίκτυο Δομών της ΓΓΟΠΙΦ και του ΚΕΘΙ και ενεργοποιώντας τα Τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία» αναφέρει σε δήλωσή της η Ειρ. Αγαθοπούλου.

...