Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη συνδικάτα, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς. Στο Άγαλμα Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της ΑΔΕΔΥ, μαζί με συνδικάτα και σωματεία, ενώ η ΓΣΕΕ θα απουσιάζει.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στην πλ. Αριστοτέλους από το ΠΑΜΕ, στην Καμάρα και την συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας από κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, ενώ οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Συμβολική αλλά και ουσιαστική χαρακτήρισε την συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τη Θεσσαλονίκη. Σχολίασε μάλιστα την απουσία της ΓΣΕΕ από τη συγκέντρωση, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Όπως είπε, «φέτος δυστυχώς θα είμαστε οι μόνοι που θα διαμαρτυρηθούμε και θα καταθέσουμε τις ενστάσεις μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως «δεν πρόκειται για θέμα διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά ζήτημα εκτίμησης της κατάστασης».

Η ΑΔΕΔΥ θέτει ως κυρίαρχο αίτημα την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις και σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων στην παιδεία.