Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 9 συλληφθέντες διαδηλωτές

Posted on 13 Ιουλίου, 2020, 11:40 πμ
1 sec

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 9 συλληφθέντες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο κατά του χουντικού νόμου Χρυσοχοΐδη είναι σε εξέλιξη από το πρωί έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ζητούν την απελευθέρωση των εννέα διαδηλωτών, που συνελήφθησαν την Πέμπτη και οι οποίοι έπεσαν θύματα αστυνομικής καταστολής και δικάζονται .

Στις ανακοινώσεις τους απαιτούν την απόσυρση των κατηγοριών -μεταξύ των οποίων ακόμα και ορισμένες κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος των συλληφθέντων, που κάνουν λόγο για συλλήψεις στον σωρό την ώρα που αποχωρούσαν από τη διαμαρτυρία.

Την Παρασκευή εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο πλευρό των συλληφθέντων.

Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο της Πέμπτης με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 πολιτών, σημαδεύτηκε από τη δολοφονική επίθεση της ομάδας «Δράση», καθώς δεκάδες μηχανάκια έπεσαν με φόρα πάνω σε διαδηλωτές, που δεν είχαν καμία σχέση με τα όποια επεισόδια συνέβαιναν λίγα μέτρα πιο πίσω.

Ανακοίνωση – κάλεσμα του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην κρίση  του  ανακριτή  θα βρεθούν οι ζωές και η ελευθερία των 9 ανθρώπων, που οδηγούνται στην Ευελπίδων φορτωμένοι από την ΕΛΑΣ με βαριές κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ο ανακριτής  καλείται πλέον να εκτιμήσει αν οι κατηγορίες εμπεριέχουν “ίχνος αλήθειας” ή πρόκειται, όπως στη συντριπτική πλειοψηφία παρόμοιων κατά το παρελθόν περιπτώσεων έχει αποδειχθεί, για μία ακόμη άθλια σκευωρία, που συνειδητά εμπλέκει και παγιδεύει αθώους, συνήθως για να αποκρύψει βαριά κατάχρηση εξουσίας και να αποσείσει βαριές ευθύνες από παράνομη δράση αστυνομικών.

Ως Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η ιστορική εμπειρία, παλιότερη και πρόσφατη, τα συντριπτικά στατιστικά δεδομένα προηγούμενων περιπτώσεων, αλλά κυρίως το κρεσέντο κρατικής καταστολής και αυταρχισμού, που προηγήθηκε των συλλήψεων το απόγευμα της Πέμπτης, σε ένα συμπέρασμα μας οδηγούν.

Το μόνο πραγματικό περιεχόμενο αυτών των διώξεων είναι οι χαλκευμένες -ανυπόστατες κατηγορίες, η κατασκευή μιας σκευωρίας, προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι αυριανοί διαδηλωτές και να κυριαρχήσει ο φόβος.

Στην απολύτως ρεαλιστική σκέψη ότι μια τέτοια σκευωρία μπορεί να στηθεί πλέον από το Ορμπανικό καθεστώς που κυβερνά την χώρα, σε βάρος οποιουδήποτε  ανθρώπου ανά πάσαν στιγμή, καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αύριο στην Ευελπίδων, για συμπαράσταση στα θύματα της πλεκτάνης.

Υ.Γ.: Το θράσος και η ευκολία με την οποία την Πέμπτη το απόγευμα, στο φως της μέρας και εν μέσω εκατοντάδων ανθρώπων, τα μέλη της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έστησαν μια άθλια σκευωρία σε βάρος συναδέλφου τους αστυνομικού, κάνει εύκολα αντιληπτό τον άμεσο κίνδυνο που απειλεί ανά πάσα στιγμή κάθε δημοκρατικό πολίτη, που θα βρεθεί μια «δύσκολη» στιγμή στο δρόμο.

...