, Στο τσακ γλυτώσαμε την μπούργκα… Κύριο θέμα INDE (5/11/2021), INDEPENDENTNEWSΊσως να μη το κατάλαβαν πολλοί, αλλά προχθές βρεθήκαμε μια ανάσα πριν την υποχρεωτική χρήση μπούργκας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, ως του πιο αποτελεσματικού μέτρου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Είναι ευτύχημα που η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από τους ανεμβολίαστους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες με τεστ και έτσι μας γλύτωσε από τον υπερβάλλοντα θρησκευτικό ζήλο Βορίδη, Γεωργιάδη και συναφών πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, που αντί να παίρνουν μέτρα, άρχισαν να παίρνουν τα… μέτρα μας! (Για τις μπούργκες).

Ωστόσο, η κατάσταση είναι σοβαρή. Η κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί κάθε πρωτοβουλία σύμπλευσης του πολιτικού κόσμου, στη βάση ενός βασικού πλαισίου αντιμετώπισης της πανδημίας, ως διαμοιρασμό της εξουσίας της. Κι ας είναι το πολιτικό κόστος τυχόν αντιδημοφιλών μέτρων αυτό που, πρωτίστως, θα διαμοιραστεί, διευκολύνοντας την κυβέρνηση.

Γιατί, λοιπόν, δεν αρπάζει την ευκαιρία; Η απάντηση μοιάζει προφανής. Γιατί στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η αντιμετώπιση της πανδημίας υπό όρους. Τους οποίους δεν θα μπορούσε να δεχτεί η αντιπολίτευση. Και ο κυριότερος είναι να μην ανατραπεί μακροπρόθεσμα η πολιτική της στον τομέα της υγείας, η οποία περιλαμβάνει και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 


, Στο τσακ γλυτώσαμε την μπούργκα… Κύριο θέμα INDE (5/11/2021), INDEPENDENTNEWS
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr