Στο στόχαστρο της αστυνομίας οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

Posted on 09 Σεπτεμβρίου, 2020, 8:26 πμ
0 secs

Στο στόχαστρο της αστυνομίας οι πρόσφυγες που εδώ και ημέρες έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας μην έχοντας πού να πάνε έπειτα από την εσπευσμένη απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να τους οδηγήσει εκτός δομών χωρίς να φροντίσει για την επόμενη μέρα.

Με λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν 81 άτομα, μετά των οποίων και παιδιά, σε ξεχωριστό χώρο στη δομή της Αμυγδαλέζας, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους άλλους διαμένοντες αλλοδαπούς. Αυτήν την ώρα εξετάζονται για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ αναμένεται να παραμείνουν εκεί προσωρινά, έως ότου βρεθούν άλλοι χώροι διαμονής.

Όπως έγραφε η «Εφ.Συν.», το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση ενοικίου για κάποιους μήνες, αλλά προϋποθέτει να έχουν οι πρόσφυγες τραπεζικό λογαριασμό και μισθωτήριο συμβόλαιο. Για να αποκτήσουν μισθωτήριο συμβόλαιο και τραπεζικό λογαριασμό, οι πρόσφυγες χρειάζονται ΑΦΜ. Αλλά για να έχουν ΑΦΜ, απαιτείται να δηλώσουν επίσημη κατοικία. Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι του σκύλου που κυνηγάει την ουρά του…

 

...