, Στο δρόμο! INDE (11/10), INDEPENDENTNEWSΕίναι καιρός τώρα που η συζήτηση για τα κινήματα των εργαζομένων και των πολιτών, άλλοτε διακριτές κινήσεις γεμάτες δυναμισμό, άλλοτε με τοπική απήχηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καταλήγει στο ότι χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια.

Τώρα την βλέπουμε. Με ανθρώπους στο δρόμο να διαμαρτύρονται, να προβάλλουν αιτήματα, θέσεις, προβλήματα, να διεκδικούν. Την κινηματική δράση την είχαμε δει τους περασμένους μήνες να εκδηλώνεται κυρίως για τα ζητήματα των δικαιωμάτων και προηγουμένως, για χρόνια με συνέπεια, αλλά και με μια αναζωογονητική ένταση και μαζικότητα, στο πεδίο της αντιφασιστικής πάλης. Αργότερα την είδαμε να εκδηλώνεται στα ζητήματα της αστυνομικής καταστολής και τον αυταρχισμό, καθώς και, από τον φοιτητικό κόσμο, ενάντια στην αστυνομία των Πανεπιστημίων. Την είδαμε με τις πορείες για τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie. Την είδαμε με τους καλλιτέχνες, όταν διαμαρτυρήθηκαν για τον ουσιαστικό αποκλεισμό από την τέχνη τους και το βιοποριστικό αδιέξοδο μέσα στην καραντίνα. Κι έπειτα, μετά τα χειροκροτήματα, την είδαμε και στους υγειονομικούς. Την είδαμε με τους νικητές εργαζόμενους στην efood.

Ο κόσμος αντιδρά. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται και τους συνταξιούχους. Μπροστά μας έχουμε κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και όχι μόνο. Σήμερα, η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Εφετείο, δίνει τον τόνο. Ας βάλουμε, λοιπόν, τα παπούτσια μας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.


, Στο δρόμο! INDE (11/10), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/