Για κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλ. Μόσχος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» μετά την κλήση στην αστυνομία των διευθυντών τριών Γυμνασίων στη Νάουσα.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο η κλήση ήταν προφορική και οι διευθυντές αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην κλήση ζητώντας να τους εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο καλούνται στο αστυνομικό τμήμα. «Θορυβήθήκαμε γιατί δεν είναι απλό πράγμα ένας διευθυντής σχολείου να δέχεται τέτοιο τηλεφώνημα. Πήγαμε ως ΕΛΜΕ Νάουσας στο αστυνομικό τμήμα να ρωτήσουμε το λόγο και αν υπήρχε καταγγελία. Επιβεβαιώθηκε ότι είχε γίνει καταγγελία για το θέμα του μαθήματος θρησκευτικών που έχει σχέση με την απόφαση του ΣτΕ. Θα πάμε σήμερα στην Εισαγγελία και θα ζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γνωρίζουμε ότι τον Φεβρουαρίου είχε κυκλοφορήσει ένα κείμενο του Συλλόγου Γονέων Νάουσας που ζητούσε να αποσυρθούν τα βιβλία θρησκευτικών και θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν τα προηγούμενα ή άλλα βιβλία απειλώντας τους εκπαιδευτικούς με καταγγελίες».

Τα πράγματα είναι σοβαρά, όπως είπε ο κ. Μόσχος, γιατί, αν ισχύει στην περίπτωση αυτή, «νομιμοποιείται γονέας να κάνει καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών γιατί κάνουν αυτό που το Υπουργείο όρισε».

«Δεν εγκαλείται κάποιος εκπαιδευτικός για προσωπικό θέμα αλλά γιατί εφάρμοσε αποφάσεις του Υπουργείου. Εγκαλείται γιατί δίδαξε το αναλυτικό του πρόγραμμα. Αν κάποιος έχει διαφωνία μπορεί να απευθυνθεί στο Υπουργείο» τόνισε σημειώνοντας πως η κατάσταση αυτή «δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού που μας οδηγεί δεκαετίες πριν».

«Ζητάμε να τελειώσει εδώ αυτή η ιστορία να μη κληθούν οι διευθυντές στο αστυνομικό τμήμα και θα ζητήσουμε με κείμενό μας να τοποθετηθεί και η υπόλοιπη κοινωνία καθώς και ο άμεσα υπεύθυνος που είναι το Υπουργείο Παιδείας» κατέληξε.