Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων που προσήχθησαν χθες στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής – Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του ΠΚ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής προέκυψε επαφή του Μένιου Φουρθιώτη κατά  το παρελθόν με τα δύο άτομα που φέρονται να έχουν εμπλοκή στους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο Μ. Φουρθιώτης είχε προσαχθεί αργά χθες, Μ. Τρίτη, το βράδυ στη ΓΑΔΑ.

Η προσαγωγή του Μ. Φουρθιώτη έγινε με αφορμή ο περιστατικό πυροβολισμών από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Νέα Ερυθραία κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ, το περιστατικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του στον Διόνυσο, καθώς επίσης και με τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι δύο που συνελήφθησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ενώ οι δύο κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής φέρεται να είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Μένιος Φουρθιώτης πηγαίνει ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

«Στημένες» επιθέσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής πλήρωσε για να γίνουν οι δυο επιθέσεις στο σπίτι του, συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι ποινικοί συμφώνησαν για το ποσό των 40.000 ευρώ τόσο για την ένοπλη επίθεση όσο και την έκρηξη στο σπίτι του.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατηγορηθεί ότι επί της ουσίας έστησε τις δυο επιθέσεις που έγιναν στις 16 και 23 Απριλίου:

  • Η πρώτη επίθεση που κατήγγειλε ο Μένιος Φουρθιώτης έγινε στις 16 Απριλίου, όταν,  όπως υποστήριξε, άγνωστος εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους κάλυκες από το καλάσνικοφ, τους οποίους και «ταυτοποίησαν» με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν λίγες ώρες μετά στην επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ήταν ξημερώματα της 17ης Απριλίου όταν μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ο συνεπιβάτης έβγαλε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί χωρίς, ευτυχώς, να πετύχει κάποιον από τους αστυνομικούς. Κατά τη βαλλιστική έρευνα πιστοποιήθηκε ότι και στις δυο περιπτώσεις πυροβολισμών χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

  • Η δεύτερη καταγγελία Φουρθιώτη έγινε στις 23 Απριλίου και αφορούσε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού και πάλι έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί «κλείδωσαν» επικοινωνία και επαφές του Μένιου Φουρθιώτη και με τα δυο άτομα ενώ εντόπισαν αποτυπώματα και DNA τους που βρέθηκαν στο σπίτι του παρουσιαστή.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για αναστολή της μείωσης των μέτρων ασφαλείας του

Από τις 31/3 έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) που είχε χορηγηθεί και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Το ΣτΕ αναφέρει ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και απέρριψε την αίτηση αναστολής.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αυγή