Νέες συγκεντρώσεις διοργανώνουν σήμερα εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία.

Διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

«Χωρίς εμάς κουφάρια τα ξενοδοχεία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία» και «Εδώ εδώ, μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», τα συνθήματα που φωνάζουν εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό στην κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα.

— Δείτε επίσης: «Δεν ζεις με 9 ευρώ την ημέρα» (ηχητικό)

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους κλάδους του επισιτισμού-τουρισμού τονίζοντας ότι τα κυβερνητικά  μέτρα που εξαγγέλθηκαν δε λύνουν στο ελάχιστο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα, οδηγούν στη μη εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, στη μείωση αποδοχών που στις περιπτώσεις αναστολής σύμβασης φτάνει το 50%, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην ανεργία για τους εποχικά εργαζόμενους.

Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές. Να στηρίξει τους  εργαζομένους στους ευαίσθητους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού, ακολουθώντας μέτρα όπως η  στήριξη της εργασίας  με 40% επιδότηση μισθού και 100% επιδότηση εισφορών  και το σύνολο των προτάσεων για τη στήριξη των εργαζομένων και των  τουριστικών επιχειρήσεων που περιγράφονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.