Στον διεθνή Τύπο η φωτιἀ στη Μόρια

Posted on 09 Σεπτεμβρίου, 2020, 2:09 μμ
6 secs

Η φωτιά στην Μόρια βρίσκεται ψηλά και στην διεθνή ειδησεογραφία, με κορυφαία ΜΜΕ να ανεβάζουν το θέμα στις διαδικτυακές τους σελίδες.

«Η φωτιά στο καμπ προσφύγων στη Λέσβο αναγκάζει χιλιάδες να το εκκενώσουν» αναφέρει ο Guardian και σημειώνει ότι «οι φλόγες στο υπερσυνωστισμένο καμπ της Μόριας κατέστρεψαν σκηνές και κοντέινερ και ανάγκασαν μετανάστες που ζουν εκεί να φύγουν», σημειώνοντας ότι η δομή φιλοξενεί τέσσερις φορές μεγαλύτερο αριθμό απ’ την χωρητικότητά της.

Δεύτερο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC η φωτια, που γράφει ότι κατέστρεψε το μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα.

Η πυρκαγιά στη Μόρια είναι πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle. H sυνεργάτης της DW, Ανθή Καρασάββα σχολιάζει μάλιστα ότι «η πρόκληση τώρα είναι να βρεθεί ένας αρκετά μεγάλος χώρος για να στεγαστούν οι άνθρωποι με ασφάλεια μακριά από την υπόλοιπη κοινότητα» και ότι «είναι μια καταστροφή που ήταν αναμενόμενο να συμβεί επειδή διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν να επιλύσουν τα θέματα υπερσυνωστισμού».

Η καταστροφική πυρκαγιά απασχολεί και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που με τη σειρά του μεταδίδει ότι χιλιάδες μετανάστες σε φυγή μετά την πυρκαγιά στο καμπ της Λέσβου.

Το CNN αναφέρεται και αυτό στο γεγονός και μεταδίδει πως «φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο καμπ μεταναστών στην Ευρώπη»

Η γαλλική Le Monde μεταδίδει ότι «στην Ελλάδα μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε το καμπ μεταναστών στο νησί της Λέσβου». Η εφημερίδα επικαλείται μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται επί τόπου: «σχεδόν ολόκληρο το καμπ καίγεται, τόσο μέσα όσο και έξω από τις σκηνές στον ελαιώνα».

...