Με το αίτημα να λάβουν γνώση της δικογραφίας, αναβολή ζήτησαν και πήραν οι συλληφθέντες από τη βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας στο Γαλάτσι την Κυριακή, όπως δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα τους και αναμένεται να παρουσιαστούν ξανά στις 13 Νοεμβρίου για να απολογηθούν.

Οι συνήγοροί τους ζήτησαν επίσης να κληθούν ως μάρτυρες και οι αστυνομικοί, που σήμερα ήταν απόντες από το δικαστήριο.

Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν οι δώδεκα από τους δεκατρείς συλληφθέντες στη χθεσινή βίαια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Γαλάτσι, καθώς μία από τους τραυματίες βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Επίσης, τρεις από τους τέσσερις τραυματίες πήραν εξιτήριο για να μεταβούν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων και εμφανίστηκαν με επιδέσμους και εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα. Η τέταρτη τραυματίας νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στην Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση στήριξης στους συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες (απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής κ.ά.).

Χημικά στην Ευελπίδων για τις συλλήψεις 

Επεισόδια και χρήση χημικών σημειώθηκαν το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων  με ομάδα νεαρών που βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στους 13 συλληφθέντες.

Τα αίματα άναψαν όταν οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα την ώρα που έφτανε το βαν της Αστυνομίας με τους συλληφθέντες. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει πανδαιμόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EDITORIAL INDE: Ο Χρυσοχοΐδης σκάβει τάφους