Στικάκι – απόδειξη για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Νίκος Φίλης στη Βουλή

Posted on 29 Μαΐου, 2020, 1:09 μμ
7 secs

Σε καταγγελία για διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών στις ψηφιακές τάξεις σύγχρονης εκπαίδευσης προέβη από τη Βουλή  ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στη Βουλή, καταθέτοντας στοιχεία.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την ερώτηση του Νίκου Φίλη για τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διενέργεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ειδικά μετά την απόφαση για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Ο Ν. Φίλης κατέθεσε σχετικό στικάκι στο προεδρείο της Βουλής με τα στοιχεία που δήλωσε ότι βρέθηκαν από μια απλή αναζήτηση στο  Google.

«Μπήκαμε στο Google και αναζητήσαμε “στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση”. Αυτή η έρευνα μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. 2024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών. Υπάρχει διαρροή προσωπικών. Καταθέτω στο προεδρείο τα στοιχεία. Ή δεν το ξέρετε που είναι πρόβλημα ή το αποκρύπτατε που είναι έγκλημα» είπε ο κ. Φίλης.

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαίωσε τον Ν. Φίλη ότι θα εξετάσει με ενδιαφέρον την καταγγελία τόνισε όμως ότι δεν έχει λάβει τέτοια ενημέρωση από τις υπηρεσίες…

Η Ν. Κεραμέως επιτέθηκε στον Ν. Φίλη με αφορμή την αναφορά του στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που δώρισε στο Υπουργείο η εταιρεία CISKO. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στην υπόθεση αυτή εγείρονται σωρεία ερωτημάτων και οικονομικού χαρακτήρα.

—-Διαβάστε σχετικά: Διεθνής αντίδραση στο «Big Brother» της κ. Κεραμέως

...