Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα Πέτσα

Posted on 06 Ιουλίου, 2020, 1:09 μμ
2 secs

Μετά από σχεδόν δύο μήνες έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», παρά το ότι έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ για τη διανομή των 2 εκατ. με αδιαφάνεια ακόμα και σε ανύπαρκτα σάιτ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «χρειαζόταν να εξακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι αναρτήσεις και οι καταχωρήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας» αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στα κριτήρια με βάσει τα οποία επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα μέσα και έγινε η διανομή των ποσών. Υποστήριξε πως έπρεπε «να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών». Δήλωσε μάλιστα πως από την αρχή «προβλέφθηκε ότι οι πληρωμές των μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το υπουργείο Οικονομικών με βάσει τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς φυσικά επιστροφές».

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν σήμερα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις – Αλλιώς επιβεβαιώνεται ότι η λίστα “μαγειρεύτηκε”

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Μετά από μια απίστευτη καθυστέρηση 90 ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σέρβιρε σήμερα τη λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια σχετικά με τον κορωνοϊό.

Οφείλει όμως, σήμερα κιόλας, να δημοσιοποιήσει και τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις. Εάν δεν το πράξει, επιβεβαιώνεται πως τόσες εβδομάδες η λίστα “μαγειρευόταν” ώστε να αποφύγουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τις ευθύνες για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ακόμα και σε ανύπαρκτα Μέσα.

Και βεβαίως, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για ποιον λόγο έχει αποκλείσει συγκεκριμένα Μέσα μόνο και μόνο επειδή ασκούν κριτική σε αυτή. Αλλά και να εξηγήσει γιατί σε κάποια Μέσα έχουν δοθεί ψίχουλα, ενώ, όσα επιτίθενται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρυσωθεί πλουσιοπάροχα. Μήπως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε προκειμένου να φανεί, ψευδεπίγραφα, πως καλύπτεται το κριτήριο του πλουραλισμού; Αναμένουμε άμεσα πλήρεις απαντήσεις.

Η λίστα Πέτσα όπως ανακοινώθηκε:

—Δημοσιογραφικές ενώσεις ρωτούν τον Στ. Πέτσα: Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ;

 

 

...