Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία. Η πανδημία οδήγησε στην ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την αντικατάστασή της από το Helexpo forum, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει για ακόμα μια φορά εικόνα… κανονικότητας. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η υγειονομική κρίση και οι συνέπειές της αλλά και τα εξοπλιστικά.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πάντως, θα περιμένουν το ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες λαμβάνουν, πλέον, διαφορετικό περιεχόμενο μετά την τραγωδία της Μόριας.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν ανακοινώσει ότι εξαιτίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις.

Φέτος δεν θα δούμε παρέλαση κρατικών αξιωματούχων, ούτε μετακίνηση όλων των υπουργών και των βουλευτών όπως είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει και οι σχετικές ενημερώσεις.

Η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ θα γίνει σε ακροατήριο μόλις 50 ατόμων, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις συγκεντρώσεις. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι μόνο οι υπουργοί που σχετίζονται άμεσα με τα της οικονομίας και της ανάπτυξης, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων κι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Η αίθουσα στο Βελλίδειο θα είναι κι αυτή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του περιορισμένου ακροατηρίου.

Διαφορετική από τις συνηθισμένες θα είναι και η συνέντευξη Τύπου. Λόγω των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων και με δεδομένο ότι το σύνολο των ατόμων που θα βρίσκεται στην αίθουσα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 50, θα γίνει ένας συνδυασμός φυσικής παρουσίας και ερωτήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι περισσότεροι από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους (περίπου 150 παρευρέθησαν στην περυσινή έκθεση) θα συμμετέχουν στη συνέντευξη ηλεκτρονικά.