Στη Βικτώρια κατέλυσαν το κράτος Δικαίου με πρόσχημα τον κορωνοϊό (ηχητικό)

Posted on 17 Ιουλίου, 2020, 11:09 πμ
3 secs

Ο εισαγγελέας με δικαιολογία τον κορωνοϊό δεν είδε ως όφειλε κατά το νόμο τους συλληφθέντες για να απολογηθούν, θα αναγκαζόταν να λογοδοτήσει για το πώς ασκεί κακουργηματική δίωξη για κατοχή που δεν υφίσταται (αποδεικνύεται σε βίντεο και φωτογραφίες), με εξωφρενικό και πρωτοφανή τρόπο τρεις πολίτες συνελήφθησαν και διώκονται επειδή κάπου στην περιοχή ήταν στα χέρια αστυνομικών ένα πλαστικό μπουκάλι με λίγο κίτρινο υγρό, όπως περιέγραψε η συνήγορος των δύο εκ των τριών συλληφθέντων στην κινητοποίηση για τους πρόσφυγες στην Βικτώρια Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Το ένα εξωφρενικό και πρωτοφανές, είπε η κα Λεγάκη, είναι ότι συνελήφθησαν επειδή βρέθηκε… γενικώς κάπου στην πορεία μία «μολότοφ», ενώ δεν υπάρχει καμία κατάθεση αστυνομικού που να βάζει τίποτα στα χέρια των συλληφθέντων. Με αυτό το καινοφανές, ο εισαγγελέας κάνει δίωξη για κακούργημα.

Το άλλο πρωτοφανές που κάνει ο εισαγγελέας, συνέχισε, είναι ότι ενώ οι συνήγοροι περιμένουμε 5 ώρες έξω από το γραφείο της Ποινικής Δίωξης -όπως προβλέπει η δικονομία και ο νόμος- να φέρουν τους κατηγορούμενους, δεν τους φέρνουν ποτέ στον εισαγγελέα. Περνούν μόνο την δικογραφία και μας ανακοινώνεται εκ των υστέρων ότι η δικογραφία έφυγε για τον ανακριτή, αντίθετα με αυτά που προστάζει ο νόμος. Ο εισαγγελέας έκανε δίωξη για κακούργημα χωρίς να δει και να ρωτήσει τους κατηγορούμενους. Και αυτό με πρόφαση τον… κορωνοϊό, που κανένας νόμος της χώρας δεν λέει ότι στερούνται δικαιώματα κατηγορούμενοι λόγω covid, να μην απολογηθούν, κτλ. Ο νόμος λέει ότι σε 24 ώρες οι κατηγορούμενοι πάνε στον εισαγγελέα, όχι τα χαρτιά τους. Προβλέπει ειδικά ότι θα πρέπει να μιλήσουν στον εισαγγελέα, να απολογηθούν.

Η «καυτή πατάτα» όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν τα βίντεο, όχι μόνο αυτό το γενικό με το μπουκάλι, αλλά και άλλα που δείχνουν τους κατηγορούμενους και πριν και κατά την αιματηρή σύλληψη, τύπου Floyd. Έτσι, θα έπρεπε να δώσει λόγο ο εισαγγελέας γιατί νομιμοποιείται στην ελληνική επικράτεια το 2020 να ασκεί κακουργηματική δίωξη για κατοχή που δεν υπάρχει. Και κατοχή που δεν καταγγέλλεται καν…

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.

...