ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, στην απέναντι πλευρά της Ιστορίας

Posted on 10 Ιουλίου, 2020, 8:08 πμ
0 secs

Αυτή η κυβέρνηση δεν ήρθε να λύσει προβλήματα της κοινωνίας. Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έγινε σαφές ότι ήρθε να λύσει χέρια. Τα χέρια των αστυνομικών. Φάνηκε χτες πόσο απελευθερωμένοι αισθάνθηκαν. Η πολιτική κάλυψη τους έδωσε άλλον αέρα: Ανεξέλεγκτη βία και καταστολή, κρότου-λάμψης, γκλομπς και άφθονα χημικά.

Ο δικός τους δρόμος είναι ο τρόμος

«Με αυτή τη ρύθμιση δεν χτυπάτε ευθέως μόνο τους κοινωνικούς αγώνες, δεν περιορίζετε μόνο το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, δημιουργείτε και μια γενικευμένη κατάσταση, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ενθαρρύνει τον κάθε είδους αυταρχισμό και την καταστολή. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι γεγονότα που αμαύρωσαν τις προηγούμενες δεκαετίες τον τόπο μας, στυγνές δολοφονίες, του Κουμή και της Κανελλόπουλου, του Καλτεζά, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μπορεί να τις ξανασυναντήσουμε και θα είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης στην ομιλία του στη Βουλή για το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο.

Καμία έκπληξη, καμία αυταπάτη

Δεν πέφτουμε από τη σύννεφα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς που δεν προσπαθεί άλλωστε να το κρύψει. Σε αυτό το πρόσωπο είμαστε απέναντι. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, στην απέναντι πλευρά της Ιστορίας.

...