Στην απομάκρυνση στενού του συνεργάτη προχώρησε -με χαρακτηριστική πάντως καθυστέρηση- ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το βαρύ του ποινικό παρελθόν και τη διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που είχε επιβληθεί σε αυτόν.

Ο λόγος για τον 39χρονο πρώην ανθυπαστυνόμο, Θεοδόσιο Μούγιο, ο οποίος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. βρέθηκε στο πλευρό του Θόδωρου Λιβάνιου σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου.

Ο ίδιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ τιμωρήθηκε και με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία. Το ίδιο άτομο παρουσιάζεται σε δημόσια έγγραφα άλλοτε ως νομικός σύμβουλος και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, όσο κι αν ψάξαμε, δεν υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού του.

Από τη μεριά του, ο Θοδωρής Λιβάνιος με σημερινή του δήλωση υποστήριξε πως «δεν γνώριζε το παρελθόν» του συνεργάτη του και πως από τις 9 Οκτωβρίου «απομακρύνθηκε και διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του», ισχυριζόμενος παράλληλα ότι ήταν «εθελοντής» και δεν πληρώθηκε ποτέ για τις υπηρεσίες του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιες δουλειές τους κάνει;»

«Με βάση σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών προκύπτουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου, Θεοδόση Μούγιο», σχολίασε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

«Η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον κ. Μούγιο – ο οποίος δεν έχει ΦΕΚ και πρέπει να μας ενημερώσουν πώς πληρώνεται – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα  εισηγείται  για έργα 2,5 δισ. που αφορούν τους ΟΤΑ. Άλλοτε εμφανίζεται ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του κ. Λιβάνιου, αλλά χωρίς ΦΕΚ.

Συμπτωματικά, ο κ. Μούγιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Έχει  εναντίον του καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της πλαστογραφίας, και του έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί “δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων”».

Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Καταλαβαίνουμε ότι στο επιτελικό κράτος των Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη μπαίνουν και από τα παράθυρα στο δημόσιο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ποιες δουλειές τούς κάνει;»