, Σταμάτης Θεοδωρόπουλος: H αμφισβήτηση ως γενέτηρα της αναλυτικής σκέψης, INDEPENDENTNEWS

Στην ανάλυση μιας κατάστασης η μιας περιόδου τρομαχτικών αλλαγών, όπως και σε κάθε ανάλυση, αυτή έχει γενέτειρα την αμφισβήτηση. Η αμφισβήτηση ενός φαινομενικά κοινωνικού ντε φάκτο, δημιουργεί την ανάγκη της σκέψης να προχωράει σε βάθος, να συλλέγει στοιχεία, να τα αξιολογεί μέσα από τα φίλτρα του εγκεφάλου, να απορρίπτει και να προκρίνει εκείνα που δίνουν σοβαρές τεκμηριώσεις και να επαναφιλτράρει ως τελευταίος ελεγκτής και ταξινόμος. Η σκέψη η οποία από μόνη της δεν βγάζει αποτελέσματα αλλά παραθέτει τη σειρά των τελικών κορυφαίων αποτελεσμάτων. που παρατίθενται προς εξονυχιστική και πάλι διερεύνηση περνώντας στο στάδιο της ανάλυσης.

Το στάδιο της ανάλυσης, πολυεπίπεδο, για ένα θέμα μπορεί να έχει χιλιάδες διαφορετικές εκτιμήσεις οι οποίες πρέπει να μελετηθούν, μια προς μια, να συγκριθούν ώστε να φτάσουν σε σημεία που συμφωνούν και τέμνονται, όχι στο όλο τους αλλά σε ένα σημείο τους. Εκείνο το σημείο που τέμνονται, μετά από μια μακρά παράλληλη πορεία, χωρίς το ένα να πλησιάζει το άλλο, το ένα αυτό μοναδικό σημείο δηλαδή που συμφωνούν, είναι το σημείο το προκριθεί και θα περιμένει, τον έλεγχο και την αξιολόγηση με όσα χιλιάδες άλλα στοιχεία παραπάνω γράψαμε.

Μακρά, επίπονη διαδικασία και ιδιαίτερα χρονοβόρα, όταν θέλουμε να έχουμε σοβαρά συμπεράσματα που μπορούμε να υπερασπιστούμε σε δημόσιο λόγο, θέτοντας τα στην αμφισβήτηση των υπολοίπων, οι οποίοι κάνοντας τις ίδιες πάνω –κάτω διεργασίες, καταλήγουν σε άλλα από τα δικά μας αναλυτικά συμπεράσματα. Η αμφισβήτηση κι εδώ παρούσα και παντού, ως κινητήριος μοχλός του πνεύματος.

Μια σοβαρή μελέτη χωρίς τα παραπάνω εργαλεία και χρόνο, δεν μπορεί να αποδώσει πραγματικά αποτελέσματα.

Όταν ακούμε ότι έχει γίνει ανάλυση ενός θέματος σε ελάχιστο χρόνο και τα αποτελέσματα αυτής είναι τα τάδε, τότε δεν είναι ανάλυση αλλά αφήγημα βολικό που το βαφτίσαμε.

Κατεξοχήν μην πιστεύοντας στην ύπαρξη (από εδώ ξεκινάει η δική μου αμφισβήτηση), σε διανοούμενους επειδή καπνίζουν πίπα και σαχλαμαρίζουν με ανούσια κείμενα η σε πεφωτισμένους η σε οποιαδήποτε μορφή εξέχουσας πνευματικής εξουσίας.

Ακούω πολύ προσεχτικά τι λένε και διαβάζω ότι γράφουν.

Περιληπτικά για το μέλλον που διαμορφώνεται έχουν κάτι να μας πουν;

Όχι. Και που περίπου βρίσκονται σήμερα αυτοί οι αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και μη, παγκόσμια, πέρα του Ζίζεκ και του Τσόμσκι, που κάτι είπαν.

Ποια είναι τα στοιχεία που σήμερα και με ταχύτητα φωτός πρέπει να επεξεργαστούμε και να ολοκληρώσουμε τις παραπάνω διαδικασίες για να φτάσουμε κάπου; Έχουμε;

Και βέβαια έχουμε.

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε κάποια ντε φάκτο σε μια σειρά.

Φυσικά πρώτη βάζουμε την βάση, το μπετόν που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί μια Παγκόσμια Alt Right από τα τέλη του 2015 και μετά, κάποιοι τότε με επαρκέστατο κείμενο, το είχαμε επισημάνει, που με άλλο πρόσωπο και προσωπείο, άρχιζε να εμφανιζόταν σε κάθε χώρα, αργά και σταθερά με επίκεντρο την Κεντρική Ευρώπη.

Το ακροδεξιό New Order όχι μόνο έκανε την εμφάνιση του αλλά κέρδισε πολλούς πόντους και χώρες. Κλασσικό και βαρετό πια παράδειγμα ο Oρμπαν αλλά και άλλες χώρες όπως και η Πολωνία και στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η Ελληνική κυβέρνηση.

Η Επέλαση και η πανδημία του αρχικού Covid-19.

Κάτω από τις συστάσεις διαταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων, των αντιπροσώπων των Πολυεθνικών Φαρμακευτικών δηλαδή.

Εφερε ένα τρομακτικό κι αναπάντεχο δώρο στη Νέα Τάξη πραγμάτων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. όλες οι χώρες του πλανήτη, ανεξαρτήτων πεποιθήσεων των κυβερνήσεων τους, κατ’ εντολή, εφάρμοσαν τα ίδια μέτρα, σε παγκόσμια πρώτη. Πρώτη φορά ολόκληρος ο πλανήτης σε ένα αψήφιστο καθεστώς, όχι πολιτικό αλλά υγειονομικό. Που αφορά την κατάργηση όλων σχεδόν των δικαιωμάτων. Η στρατοκρατία-αστυνομοκρατία πλανητικό περίπολο.

Οι Πολυεθνικές Φαρμακευτικές αντικατέστησαν η μείωσαν δραματικά, την παραγωγή των πολεμικών Βιομηχανιών. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ο ισότιμος και ταυτόχρονος εμβολιασμός σε όλα τα κράτη-έθνη-φυλές του κόσμου, μια ιδέα στα χαρτιά. Αν όχι μαζί τότε πως; Απλά θα πεθαίνουν στην Αφρική όπως με τον Εμπολα απλά η Δύση να είναι καλά; Αυτά δηλώνουν στοιχεία, πως η πανδημία δεν θα περάσει ποτέ με τα παρόντα διαπλανητικά σχέδια.

Μεταλλάξεις του αρχικού ιού σε Ινδικό και Αφρικανικό που έχουν ζώσει και πάλι την Ευρώπη μάλλον ενισχύουν το επιχείρημα μου και είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν κι άλλες.

Ένα ερώτημα που κυκλοφοράει ανευ λόγου και αιτίας, γιατί λύση δεν δίνει, είναι το αν αρχικό στέλεχος θανατηφόρου Covid-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακό με συγκεκριμένους σκοπούς εξουσίας διαπλανητικής, η προκειται για μια φυσική Δαρβινική μετάλλαξη του ανθρώπου, που σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα έχει να κάνει με την καταστροφή του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Το εμβόλιο σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο, είτε ισχύει το ένα, είτε ισχύει το άλλο, κι αυτό δεν αμφισβητείται.

Το ερώμα όμως φιλοσοφικό μιας και η απάντηση του δεν γιατρεύει, ο ιός υπάρχει, σκοτώνει κόσμο, δημιουργεί μεταλλάξεις που ενδεχομένως να μη  σταματήσουν και ποτέ (τους λοιμοξιολόγους, όχι εμένα ρωτήστε).

 

Παράλληλα με την  4η Βιομηχανική – 1η Ρομποτική Τεχνολογική Επανάσταση σε πλήρη εξέλιξη, δεν χρειάζονται τόσα φτηνά εργατικά χέρια, δεν χρειάζεται ο νέος κόσμος επικίνδυνους πεινασμένους.

 

, Σταμάτης Θεοδωρόπουλος: H αμφισβήτηση ως γενέτηρα της αναλυτικής σκέψης, INDEPENDENTNEWS

 

Είμαστε ήδη οι Μετάνθρωποι.

Για το Independentnews

 

  • Το τελευταίο αποχαιρετιστήριο άρθρο μου, μιας και η απόφαση μου μετά απο περίπου 25 χρόνια, είναι να σταματήσω κάπου εδω να αρθρογραφώ πια. Κάνω πολλά, όχι επι της ουσίας αλλά ορθογραφικά λάθη.

  •                                                Σας ευχαριστώ όλους πολύ απο καρδιάς.
  • Καλό καλοκαίρι σε όλους