Η κυβέρνηση μοιάζει κυριολεκτικά να μην ξέρει πλέον τι κάνει

Εκκληση να… μην τρολάρουμε τα μέτρα απηύθυνε χθες ο Στέλιος Πέτσας από τηλεοπτικό παράθυρο. Να σας πω την αλήθεια, αυτό το «μην τρολάρετε τα μέτρα» μου θύμισε την εκπληκτική σκηνή στο «Life of Brian» των Monty Python, όπου οι λεγεωνάριοι έχουν συλλάβει τον δύσμοιρο Μπράιαν και τον φέρνουν ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου.  Όταν ο Πιλάτος των Monty Python αναφέρεται στον καλό φίλο του στη Ρώμη ονόματι… Bigus Dickus, οι λεγεωνάριοι ξεκαρδίζονται στα γέλια.

«Πού είναι το αστείο με τον Bigus Dickus;» αναρωτιέται ενοχλημένος, στέλνοντας έναν από τους λεγεωνάριους που γέλασαν στην αρένα των μονομάχων για παραδειγματισμό, προσθέτοντας μάλιστα ότι η σύζυγος του φίλου του ονομάζεται Incontinentia Buttocks. Εξοργισμένος ο Πιλάτος, δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιον λόγο οι λεγεωνάριοί του έχουν διπλωθεί στα γέλια – θυμίζοντας το μητσοτακικό «γιατί γελάτε, κύριοι;».

 

Η κυβέρνηση μοιάζει κυριολεκτικά να μην ξέρει πλέον τι κάνει… Τέσσερις μήνες μετά την επιβολή του lockdown του Νοεμβρίου, όλη η χώρα μπήκε στο κόκκινο και τα κρούσματα είναι εκεί που ήταν στην αρχή. Κι επειδή δεν έφτασε το lockdown, ήρθαν οι αλλαγές στα SMS.

2 χιλιόμετρα με ποδήλατο ή με πόδια λέει το 6, με συνοδεία αστυνομικού η παροχή βοήθειας με το 4. Α, και παράταση της κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα από τις 6… στις 7 το απόγευμα.  Άλλο ένα πανέξυπνο μέτρο που -ποιος θα το περίμενε…- δεν δούλεψε.

Οι κυβερνητικοί μπαίνουν σε απαξία, τραβώντας μαζί τους δυστυχώς και μερίδα λοιμωξιολόγων που δέχονται αδιαμαρτύρητα να δίνουν επιστημονικό μανδύα στον ανορθολογισμό και στην ανοησία του επιτελικού -τρομάρα του- κράτους.

Και στο μεταξύ, ο κόσμος βράζει, οι εργαζόμενοι σε αναστολή χάνουν ακόμα και το 500άρικο, η πλειονότητα των επιχειρήσεων τίθεται εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής, ο τουρισμός βουλιάζει. Τα νοσοκομεία γίνονται και με τη βούλα μονοθεματικά, τα μέσα μεταφοράς παραμένουν πνιγμένα, οι χώροι εργασίας χωρίς ελέγχους.

Για κανένα μέτρο πλέον δεν υπάρχει εξήγηση ως προς τη χρησιμότητά του, όλα κινούνται γύρω από την καταστολή και τον παραλογισμό. Και έχετε την απαίτηση, κύριε Πέτσα μου, να μην σας τρολάρει ο κόσμος όπου σας βρει; Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Η χλεύη και η απαξίωση είναι η αρχή της κατηφόρας.

 

 

 

 

 

αυγή