Στην πολιτική το timing είναι κάποιες φορές σημαντικότερο από το ίδιο το γεγονός. Το άρθρο με το οποίο ο Κώστας Σημίτης (στα ΝΕΑ) υπερασπίζεται την έκθεση Πισσαρίδη, δηλαδή την κυβέρνηση, θα είχε πολύ μικρότερη σημασία σε μια διαφορετική συγκυρία.

Ομως ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για τον Κυρ. Μητσοτάκη, για να κάνει μια γενναιόδωρη κίνηση πολιτικής φιλίας. Εβαλε το στήθος του μπροστά την ώρα που η κυβερνητική πολιτική δημόσιας υγείας αποτυγχάνει παταγωδώς, με νοσοκομειακούς γιατρούς να καταγγέλλουν εγκληματική αμέλεια και την κοινωνία να θρηνεί για τις απώλειες ζωών και να υποφέρει για την οδύνη όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Ο Κ. Σημίτης έχει κάνει δύο παρεμβάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην ίδια εφημερίδα: Τη μία για να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και την άλλη για να εγκωμιάσει την έκθεση Πισσαρίδη.

Αν και πολυγραφότατος, δεν έχει βρει μια λέξη να πει για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στον υγειονομικό εκτροχιασμό, δεν τον ενοχλεί το ύφος και το ήθος μιας κυνικής και αυτάρεσκης εξουσίας, δεν ανησυχεί και δεν προβληματίζεται ούτε καν για αυτά που καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του.

Το κόμμα του;

Θεωρητικά μόνο. Στην πράξη το κόμμα του είναι η Νέα Δημοκρατία. Δίνει μάχες για την προστασία της κυβέρνησης που δεν τις δίνουν ούτε ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή οι πρώην πρωθυπουργοί της Ν.Δ. Τις παίρνει πάνω του αυτός, ο αλλοτινός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ που προσφέρει έτσι και άλλοθι προοδευτισμού στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η κεντροαριστερή πατερίτσα του.

Πηγή: tvxs.gr