Εν μέσω πανδημίας και lockdown δίνονται εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους, όπως καταγγέλλει μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευθύμης Παιδαράκης, ιδιωτικός υπάλληλος που έχει ως αντικείμενο τις διακοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

“Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τη συνδρομή πολιτών συγκεντρώθηκε τελικά το αναγκαίο ποσό για να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

Πηγή: inkomotini.news