Σε καραντίνα για 10 ημέρες όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από διακοπές στα ελληνικά νησιά

Posted on 08 Σεπτεμβρίου, 2020, 2:18 μμ
3 secs

Σε καραντίνα για 10 ημέρες όσοι επιστρέφουν στη χώρα από διακοπές στα ελληνικά νησιά. Αυστηρή σύσταση για ταξίδια μόνο εάν συντρέψει σοβαρό λόγο. Αιτία η αύξηση πολιτών που κόλλησαν κορωνοϊό στις διακοπές τους.

To υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ολλανδίας αναβάθμισε την ταξιδιωτική οδηγία για τα ελληνικά νησιά σε «πορτοκαλί συναγερμό» (σ.σ. code orange), κάτι που σημαίνει σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση στους Ολλανδούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Αυτό σχετίζεται με την αύξηση των ανθρώπων που κόλλησαν κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ελληνικό νησί, αναφέρει το υπουργείο.

Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από σήμερα 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτήν, όποιος επιστρέφει στην Ολλανδία από ελληνικό νησί θα τίθεται σε κατ’ οίκον καραντίνα για 10 ημέρες.

Η ταξιδιωτική οδηγία παραμένει σε «code yellow» για όσους ταξιδεύουν στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται το ταξίδι για ψυχαγωγικούς λόγους αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αυξημένη προσοχή στα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας.

...