Σεμίνα Διγενή για τη φωτιά στις Μυκήνες: Πόση ντροπή και αίσχος

Posted on 01 Σεπτεμβρίου, 2020, 3:42 μμ
5 secs

Δεν έκρυψε την οργή και την αγανάκτησή της για τη φωτιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, αλλά και τα όσα δήλωσαν εν συνεχεία για το περιστατικό οι αρμόδιοι φορείς, η Σεμίνα Διγενή.

Με ένα σκληρό ποστ στο Facebook, η γνωστή δημοσιογράφος σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «η πρωτοφανής καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σ΄ αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έδειξε για μια φορά ακόμη, την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία και ανευθυνότητα».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σ. ΔΙγενή έχει ως εξής:
Πόση ντροπή και αίσχος!!!

Η πρωτοφανής καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σ αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έδειξε για μια φορά ακόμη, την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία και ανευθυνότητα.

Χαρακτηριστικά, που όσο κι αν προσπαθούν, δεν σβήνονται με την ισχυρή επικοινωνιακή γομολάστιχα, που χρησιμοποιούν παντού. Όσο κι αν παλεύουν να υποβαθμίσουν το μέγεθος των καταστροφών, από τα ΜΜΕ, τα φλύαρα τσιράκια των κυβερνητικών, είναι πασιφανές πως ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιο σχέδιο πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιά! Κανείς δεν είχε ασχοληθεί μ αυτό, γιατί οι φιέστες της κ υπουργού και της παρέας της, έχουν προτεραιότητα και απαιτούν πολλές εργατοώρες.

Ο χώρος αυτός, με την τεράστια φυσική, ιστορική και πολιτιστική αξία, η ιστορία μας και ανεκτίμητη περιουσία μας, ήταν απροστάτευτος, με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί ούτε για την αντιπυρική προστασία και πρόληψη, ούτε για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μα… τις Μυκήνες;

ΥΓ. θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι, για τις άλλα αντ άλλων, καθησυχαστικές δηλώσεις της ανεκδιήγητης υπουργού, για το… μικρό μέγεθος της ζημιάς και το …πούσι που καιγόταν. Να ντρέπονται και αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τις έγραψαν και αυτοί οι επιδοτούμενοι, που τις μεταδίδουν ασχολίαστες.

...